Rubí celebra amb èxit la 25ª Fira de Sant Galderic

La fira ha ofert tot tipus d’activitats per als més petits, a més de paradetes i música per fomentar l’art i la pagesia

La 25ª edició de la Fira de Sant Galderic s’ha celebrat aquest dissabte a la ciutat de Rubí. La celebració ha comptat amb diverses activitats que s’han anat realitzant al llarg de tot aquest dia.  A les 10 del matí s’ha posat en marxa la fira i els carrers del centre de la ciutat han començat a cobrar vida. A la plaça de Salvador Allende s’han pogut veure cotxes antics de la mà dels Amics dels Automòbils Antics de Rubí, que han organitzat la 16a  Fira Retro Clàssic.

IMG 7293

Al solar del Centre Democràtic Republicà s’hi ha trobat l’Espai Granja. Una àrea dedicada especialment per a infants. Aquests han pogut gaudir de tota mena d’animals de granja: gallines, ponis, porcs, cavalls, cabres, i conills. També se’ls ha ofert la possibilitat d’aprendre a munyir una vaca. Rutac i Llet Nostra han proporcionat una vaca fictícia a la ciutat de Rubí per a fer possible aquesta activitat.

IMG 7363

IMG 7413

La plaça del Doctor Guardiet ha estat el centre de gairebé totes les activitats. A partir de les 10h han començat un seguit de tallers per als més petits. Al voltant de les paradetes s’hi ha pogut trobar a en Guapo, un cavall a mida real amb el que, tothom qui volgués podia fer-se una foto. També s’ha realitzat un taller de modelatge perquè els més petits poguessin construir les seves figures amb el fang. Durant aquest seguit d’activitats s’ha pogut sentir als alumnes de l’Escola de Música Pere Burés realitzar el seu concert. A partir de les 13h s’ha dut a terme un tast de vermuts que ha finalitzat a les 15h.

IMG 7458

 

IMG 7437

A la tarda s’ha donat el tret de sortida a les activitats de cultura popular. Ha estat a la mateixa plaça del Dr. Guardiet on s’hi ha pogut veure l’exhibició de dansa de dues escoles. En primer lloc, han ballat els nois i noies de l’Escola de l’Esbart Dansaire de Rubí i tot seguit, han ballat les dues colles de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, que han volgut convidar la ciutat a ballar amb ells.

IMG 7581

IMG 7695

També, durant la tarda, els Castellers de Rubí han fet la tradicional aixecada del Pilar del Castell. I per finalitzar, els gegants s’han col·locat al centre de la plaça per fer la típica Ballada de Gegantons.

IMG 7512

IMG 7718

Més informació