Rubí viu intensament la Festa Major Petita de Sant Roc

Enguany se celebraven els 125 anys de la constitució de la vila de Rubí

Rubí ha estat de celebració aquests dies, i el motiu ha estat la Festa Major Petita de Sant Roc. Durant 4 dies, centenars de rubinencs i rubinenques han sortit al carrer per celebrar una de les festes més esperades i més emblemàtiques de la ciutat, on les entitats culturals fan mostra de la seva presència a Rubí. A més, aquest any la celebració tenia xifra rodona, ja que Rubí compleix 125 anys des que es va constituir com a vila.

Les festes van començar el dia 5 de setembre amb una conferència sobre el pas de poble a vila de Rubí, a càrrec de l’historiador Eduard Puigventós. Amb el pistó de sortida ja disparat, l’endemà ja van celebrar-se algunes de les activitats més emblemàtiques de les festes, com van ser la Trobada de les Bèsties de Foc.

Dissabte va venir carregat amb una gran diversitat de tallers, que englobava des de castells i gegants, fins a construcció de capgrossos o de dansa. Ja cap al vespre va venir el plat fort, amb la mostra de totes les entitats, els Versots i els focs artificials, que van omplir el cel de Rubí de llum i color.

 

Finalment, diumenge era el dia en què finalitzaven les festes però encara hi quedava molta traca per davant, on van destacar els actes pirotècnics i la III Trobada d’imatgeria local i de gegants històrics. Durant el cap de setmana, a més de les diferents activitats, els veïns i veïnes també van poder gaudir dels productes tradicionals catalans en la III Fira del Vermut.  

La participació de la ciutadania en aquesta Festa Major ha estat molt bona, ja que els carrers acostumaven a estar plens en bona part del dia. “Aquest any, la Festa en el calendari ha caigut una mica més tard i creiem que segurament ha fet possible que encara més gent que de normal hagin pogut ser-hi aquí”, afirmava l’alcaldessa Ana María Martínez. Tampoc va deixar escapar l’ocasió per agrair a totes les entitats culturals de la ciutat “que fan possible que aquesta Festa Major petita esdevingui com és i que hi hagi novetats que es vagin consolidant, com és el cas de la III edició de la Fira del Vermut”. En definitiva, llavors, l’èxit es va instaurar un any més en aquesta Festa Major petita de Sant Roc.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?