Sant Muç acull la celebració de l'Aplec de Tardor

La tradicional ballada de sardanes s'ha fet amb música enregistrada

Aquest diumenge 16 d'octubre s'ha celebrat l'Aplec de Tardor a l'ermita de Sant Muç. Aquesta trobada ha estat organitzada per Foment de la Sardana i amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere de Rubí.


A les 11:30 ha començat la missa a l'interior de l'ermita i una hora més tard s'han ballat sardanes a l'esplanada que hi ha just davant de la capella. Aquest any la música ha sigut enregistrada, i no interpretada en directe per una cobla com altres edicions.


L'Aplec de Tardor també es coneix com a Aplec del Roser, ja que quan es va crear aquesta festivitat l'any 1917 es va fer pensant a rendir-li culte al Roser.


En els seus inicis aquesta festivitat era molt popular, comptava amb molts actes que duraven tot el dia i en els que hi participava gent d'altres municipis propers. Però després de la guerra civil, la celebració es va reduir a un ofici al matí, la processó des de la masia de Can Ramoneda i les sardanes a la tarda. Actualment, només es manté la missa inicial i la ballada de sardanes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.