L'atur es manté pràcticament invariable a Rubí

Durant el mes de gener, tan sols una persona s'ha sumat a les llistes de l'atur respecte al desembre

En el primer mes de l'any, l'atur tendeix a augmentar, però en el cas de Rubí aquest augment s'ha produït de manera mínima, deixant un nombre de persones desocupades de 4.382 respecte a les 4.381 del mes de desembre. A més, hi ha 277 persones menys a les llistes de l'atur en comparació amb el gener de 2022, el que suposa un descens relatiu del 5'9%.

Si comparem les dades amb el gener de 2020, just abans de la pandèmia i la conseqüent pujada de l'atur, a Rubí hi ha 131 persones menys sense feina.


Atur al Vallès Occidental


Pel que fa al conjunt Vallès Occidental, gener ha acabat amb un total de 46.126 persones aturades, el que significa un augment de les persones desocupades del 0,9% respecte del mes de desembre. Tot i que l'ascens d'enguany ha sigut superior al del 2022 (0,2%), hi ha 1.058 aturats menys que al gener de l'any passat.

Dins de la comarca l'atur registrat ha augmentat en divuit municipis, entre els quals destaca l'increment relatiu a ciutats com Montcada i Reixac (+2,4%), Santa Perpètua de Mogoda (+2,2%), Barberà del Vallès (+1,9%) o Cerdanyola del Vallès (+1,7%), tots amb xifres superiors a la mitjana comarcal de 0,9%. També hi ha quatre municipis, Castellar del Vallès, Badia del Vallès, Polinyà i Rellinars, on es trenca aquesta dinàmica generalitzada i l'atur veu un descens.Atur a Catalunya


A Catalunya, l'atur augmenta un 1,5% en comparació amb l'últim mes de 2022 i se situa en 351.644 persones. Respecte de l'any anterior, el balanç és de 20.158 persones desocupades menys, el que suposa un descens relatiu del 5,4%.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.