L'atur torna a augmentar a Rubí al mes d'octubre

L'atur al Vallès Occidental també ha patit una pujada respecte del mes de setembre

A Rubí hi ha 4.241 persones aturades al mes d'octubre, el que significa que el municipi té una taxa d'atur del 10,7%. Tot i que al mes de setembre es va trencar la tendència dels mesos d'estiu i el nombre de persones aturades es va veure reduït, aquest octubre torna a pujar i 38 persones més s'han afegit a les llistes de l'atur, el que suposa una variació mensual relativa del 0,9%.

Tot i aquest augment, les dades són positives respecte del mateix període de l'any 2022, on els aturats eren 4.506, 265 persones més.

Pel que fa a les ciutats del voltant, Rubí manté la mateixa taxa d'atur que Sabadell (10,7%) i es troba per sota de Terrassa (11,4%). Però està per sobre de Sant Cugat i Cerdanyola, amb unes taxes d'atur del 5,4% i 8% respectivament. La ciutat que encapçala la llista de municipis amb més aturats del mes d'octubre del Vallès Occidental és Badia del Vallès, que amb una taxa del 16,2% es troba quasi 5 punts percentuals per sobre del segon de la llista, Terrassa.

Vallès Occidental i Catalunya

El mes d'octubre a la comarca ha finalitzat amb 45.001 persones aturades registrades, el que significa una taxa d'atur del 9,7%, i Rubí es trobaria per sobre de la mitjana del Vallès Occidental. Respecte del setembre, l'atur ha augmentat un 0,8%, el que representa 376 persones aturades més. Això no és estrany, ja que octubre és un mes on l'atur acostuma a pujar, de fet ha pujat en setze municipis i ha caigut en set.

Respecte de l'any passat, la comarca té 1.294 persones desocupades menys (-2,8%).

A Catalunya, l'atur augmenta un 1,3% (+4.261) respecte del setembre i se situa en 339.693 persones. Respecte de l'any anterior, el balanç és de 8.303 persones desocupades menys, el que suposa un descens relatiu del -2,4%.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.