Circumstància política excepcional; Sant Jordi excepcional. I com s'ha traduït aquesta combinació pel que fa a les tradicionals parades de la Diada? Amb un exponencial creixement de les roses grogues. Si bé fins a l'actualitat la venda d'aquesta flor es basava més aviat en l'estètica que aportava el fet de regalar una rosa diferent vermella, enguany la seva adquisició s'ha carregat d'intencionalitat.
Una intencionalitat que, cal cap i a la fi, clama per la llibertat dels presos polítics. Però... qui ha sigut el seu impulsor? Òmnium Cultural. Si bé la gran majoria de parades de Rubí s'han dedicat només a vendre la clàssica vermella, aquells estands que n'oferien de grogues asseguren que gairebé n'estan venent més que de l'anteriorment esmentada.
Així ho ha explicat al TOT Rubí el membre del Banc d'Aliments ASAD i de la PAH de Rubí i de Les Torres, Antonio Martín, qui fins i tot s'ha arribat a penedir de no portar-ne més fins a l'estand de la plaça del Doctor Guardiet: "És la que més s'està venent; llàstima que no hàgim portat més perquè al proveïdor no li quedaven". I qui les compra principal? "Doncs no hi ha un perfil concret; gent gran, joves, homes, dones...", ha revelat.
Cal remarca que la carpa de les entitats socials no ha sigut l'excepció. Tal com ha apuntat el responsable de Flors per Tu, Camilo Riba, enguany la vermella i la groga "s'ha venut igual". Si bé al migdia la venda ha afluixat per l'horari laboral, Riba ha assegurat que feia anys que no en venien tantes a primera hora del matí, tot i que la tarda sempre es concentra el gruix de les vendes. Unes vendes que mai fins ara havien sigut tan bicolors.