Iberdrola promou la seva primera comunitat solar de la província a Rubí

Aquesta modalitat d'autoconsum comunitari permet als usuaris compartir l'energia 100% renovable generada des d'una única instal·lació fotovoltaica

Iberdrola promourà a Rubí la seva primera comunitat solar en el municipi i a la província. Aquesta instal·lació, que estarà situada en la coberta de la nau de l'empresa Ruda Ebenisteria i Fusteria, permetrà als veïns de la zona beneficiar-se dels avantatges de l'autoconsum renovable, sense necessitat de comptar amb una instal·lació pròpia ni de realitzar inversió, ja que és Iberdrola qui la realitza.

Aquesta modalitat d'autoconsum comunitari permet als usuaris compartir l'energia 100% renovable generada des d'una única instal·lació fotovoltaica situada en les proximitats del seu domicili (en un entorn de dos quilòmetres com a màxim). La instal·lació consta de 140 panells amb una potència total de 64,4 quilowatts (kW), suficient per a produir anualment 93 MWh, i evitarà l'emissió de prop de 515 tones de CO₂ a l'atmosfera en els pròxims 30 anys.

Comunitat Solar d'Iberdrola a Girona. FOTO: Cedida

Comunitat Solar d'Iberdrola a Girona. FOTO: Cedida

Amb aquesta comunitat solar, un centenar de famílies de Rubí podran ser partícips de la mateixa i estalviar en les seves factures d'electricitat en consumir localment part de l'energia produïda per aquesta instal·lació. Per part seva, l'empresa Ruda Ebenisteria i Fusteria, pionera a fer una instal·lació d'aquestes característiques a la ciutat, aconseguirà cobrir fins a un 35% del seu consum elèctric.

Per a Juan Miguel Bailón, delegat Comercial d'Iberdrola a Catalunya, "aquest projecte és una fita molt important i reflecteix l'aposta de la companyia a Catalunya, amb actuacions locals, sostenibles i innovadores. Estem orgullosos de poder oferir als veïns de Rubí energia renovable i de quilòmetre zero per als seus habitatges".

Aquesta és la tercera instal·lació d'aquestes característiques que la companyia promou a Catalunya, on ja té en funcionament una a Girona i una altra que començarà a funcionar en breu a Cassà de la Selva (Girona).

Impuls a l'autoconsum

Iberdrola lidera el mercat de l'autoconsum fotovoltaic a Espanya, amb la gestió del 40% dels clients d'aquesta modalitat al país. En el marc de la seva aposta per l'acceleració de la transició energètica i el desenvolupament de nous productes que permetin millorar l'eficiència i l'estalvi energètic, la companyia es va convertir en 2015 en la primera empresa del seu sector a integrar en la seva oferta de serveis les solucions d'autoconsum.

Les solucions d'autoconsum col·lectiu desenvolupades per Iberdrola han permès posar l'autoconsum a la disposició de qualsevol client, tingui o no coberta pròpia. Els clients d'aquest segment compten a més amb el Pla Solar, una tarifa d'electricitat competitiva en les hores en les quals no hi ha sol, que és quan necessita consumir energia de la xarxa, ja que durant el dia s'autoproveeix des de la seva pròpia instal·lació.

Primera Comunitat Solar de Iberdrola a Girona. FOTO: Cedida

Primera Comunitat Solar de Iberdrola a Girona. FOTO: Cedida

Els sistemes solars d'autoconsum poden suposar un estalvi en la factura anual del 30% en el cas de comunitats de veïns; un 50% per a empresa i negocis; i fins a un 70% en habitatges unifamiliars. Aquest estalvi es produeix per una triple via: l'energia produïda per la instal·lació que l'usuari no ha de comprar, la compensació pels excedents d'energia no consumida que és abocada a la xarxa i l'estalvi per menors imposats.

A més, fruit de l'aposta per l'autoconsum, Iberdrola ha millorat la remuneració dels excedents dels seus clients i gràcies a la innovació en productes d'energia, els autoconsumidors amb plans d'Iberdrola poden valorar els seus excedents més enllà del terme d'energia, sent possible tenir una factura de zero euros i ara també beneficiar-se del valor dels excedents en un altre habitatge del mateix titular.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.