El PIB de Rubí puja 13 punts en només un any

Des de 2019, el Producte Interior Brut al municipi ha crescut un 1,7%, pel que indica que Rubí ha superat les xifres anteriors a la pandèmia

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet públiques les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya sobre el Producte Interior Brut (PIB) per habitant de 2021 dels municipis de la comarca de més de 5.000 habitants.

El PIB de Rubí ha crescut un 13% en només un any, si ho comparem amb les dades de 2020. La xifra total del municipi és de 2.329,7 milions d'euros, i de 29,6 milers d'euros per habitant. Encara que la tendència és a l'alça i és positiva, Rubí continua per sota de les mitjanes del Vallès Occidental (29,6 milions d'euros per habitant) i de Catalunya (31,6 milions d'euros per habitant).

Des de 2019, el Producte Interior Brut al municipi ha crescut un 1,7%, pel que indica que Rubí ha superat les xifres anteriors a la pandèmia. 

 

Creixement generalitzat a tot el Vallès Occidental

La nostra ciutat es troba en el número 12 de 19 municipis de la llista de la comarca amb més PIB, superant a les seves capitals, Terrassa i Sabadell. A escala general, els 19 municipis vallesans estudiats en aquest informe han vist les dades incrementades, pujant un 8,7% en la seva totalitat. Entre ells, destaquen Castellbisbal (+30,7%) i Vacarisses (+28,5%), seguits de Viladecavalls, Castellar del Vallès, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat; que situen el seu creixement entre el 10 i el 15%.

En els primers llocs del rànquing de PIB per habitant (en milers d'euros) es troba Castellbisbal (103,9), Polinyà (71,7), Santa Perpètua de Mogoda (52,1), Sant Cugat del Vallès (51,9) i Barberà del Vallès (48,7).

 

Encara que les xifres de l'últim any siguin positives, molts municipis no han igualat o superat el PIB que n'hi havia abans de la pandèmia. Respecte a 2019, els que més han baixat han sigut Vacarisses (-12,9%), Montcada i Reixac (-9,2%), Barberà del Vallès (-7,9%) i Terrassa (-6,5%).

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.