Rubí, una de les ciutats de la comarca on més augmenten els autònoms

També han disminuït el nombre d'empreses al municipi respecte del trimestre anterior

A Rubí s'ha produït un augment significatiu dels treballadors autònoms, un 0,8% respecte del trimestre anterior, i un 3,1% respecte del 2022, convertint-se així en el segon municipi, juntament amb Sant Llorenç Savall, amb el creixement més alt d'aquests tipus de treballadors del Vallès Occidental.

Així ho han confirmat les dades del tercer trimestre de l'observatori del Vallès Occidental, on també veiem que en la primera posició es troba Rellinars, on ha augmentat un 9,1% respecte de l'any anterior.
Si comparem aquestes dades amb les dels municipis de més de 50.000 habitants com Rubí, trobem que la pujada també s'ha notat, ja que cap d'aquests ha arribat a l'1,5% d'augment. Terrassa +0,4%, Sabadell +1,2%, Sant Cugat puja un 1% i Cerdanyola fins i tot perd autònoms, amb una disminució de -0,3% respecte del 2022.

Aquesta tendència positiva dels autònoms a Rubí, es contraposa a la dada negativa que trobem amb el nombre d'empreses establertes a la ciutat. Actualment, hi ha 2019 empreses, un 0,6% menys que el trimestre anterior i un 0,5% menys que l'any passat. Les ciutats grans del Vallès sí que han augmentat el nombre d'empreses, però ha sigut un augment bastant mínim, ja que l'única que ha arribat a l'1% ha sigut Sabadell, amb un total de 5.177 empreses. (+1,35%).

Autònoms i empreses a la comparca durant el tercer trimestre de 2023. FONT: observatori del Vallès Occidental

Autònoms i empreses a la comparca durant el tercer trimestre de 2023. FONT: observatori del Vallès Occidental

Tendència al Vallès Occidental

Pel que fa a la comarca, el treball autònom ha augmentat aquest trimestre un 0,2% (+145). Respecte de l'any anterior, el nombre d'afiliacions per compte propi ha augmentat un 0,7% (415 més), arribant a 61.150 el setembre de 2023. Per tant, Rubí ha mantingut una tendència positiva, igual que la mitjana del Vallès Occidental.

Pel que fa a les empreses, la xifra d'aquestes domiciliades a la comarca respecte del trimestre anterior es redueix en un 0,2% (-46) i se situa en 25.313. Pel que fa al tercer trimestre del 2022, el teixit productiu comarcal augmenta en 158 empreses (+0,6%).

Bretxa de gènere

L'estudi de l'observatori del Vallès Occidental ha deixat veure una diferència substancial entre els contractes que són signats per homes i els que són signats per dones. Si bé del total de contractes registrats al tercer trimestre, el 49,1% van ser signats per dones i el 50,9% per homes, només el 34,6% de les dones obtenen un contracte indefinit davant del 42,7% dels homes.

També cal destacar que del 46,7% de les persones desocupades que es troben en situació d'atur de llarga durada, el 29,5% són dones i el 17,4% són homes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.