Rubí, de nou a la cua en el rànquing del salari mitjà dels cinc grans municipis de la comarca

Segons l'estudi del Consell Comarcal del Vallès Occidental, el salari mitjà brut anual de la ciutat en el 2021 va ser de 26.149 euros

L'any 2021, els salaris mitjans de les persones residents als cinc grans municipis de la comarca van augmentar un 5,6% en termes nominals. Tenint en compte la inflació, la variació real dels salaris va ser del 2,8%. Aquesta és una de les dades que destaca la nova edició de l'informe anual elaborat per l'Observatori Comarcal, que analitza els salaris de Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Sabadell, els municipis del Vallès Occidental amb més de 40.000 habitants.

Durant l'any 2021, Rubí ha presentat la retribució mitjana més baixa (26.149 €/any) i Sant Cugat del Vallès la més elevada (47.262 €/any). Rubí, Sabadell i Terrassa tenien remuneracions mitjanes inferiors a la ciutat de Barcelona (32.324€/any) i el conjunt de municipis de l'Àrea Metropolitana, mentre que Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès comptaven amb un nivell salarial superior.

Amb l’excepció de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès, la resta de municipis presenten remuneracions per sota de la mitjana catalana (28.076).

FONT: Consell Comarcal del Vallès Occidental

FONT: Consell Comarcal del Vallès Occidental 

Bretxa salarial entre homes i dones

El col·lectiu d'homes assoleix les retribucions més elevades a tots els àmbits territorials. Les majors diferències salarials entre homes i dones es produeixen a Cerdanyola del Vallès (26,2%) i Sant Cugat del Vallès (23,3%). Per contra, per sota de la mitjana comarcal, se situen Sabadell (17,9%), Rubí (17,4%) i Terrassa (15,1%).

Pel que fa a la comarca, el salari mitjà de les dones al Vallès Occidental l’any 2021 (27.067 euros) va ser un 18% inferior al dels homes (33.005 euros). La bretxa salarial de gènere s'ha reduït 8,8 punts respecte del del 2016.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.