Rubí rebrà més d'un milió d'euros per tancar l'any sense dèficit

La Diputació de Barcelona ha aprovat un fons extraordinari de 75 milions d'euros destinat als 311 municipis de la demarcació

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dijous 9 de novembre, la distribució del nou fons extraordinari de 75 milions d'euros destinat als ajuntaments i a les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de la província. La Diputació de Barcelona va anunciar que s'aprovaria aquest fons el passat 26 d'octubre i avui s'ha fet l'aprovació definitiva.

Aquest nou ajut està dividit en dues fases. La primera, dotada amb 50 milions d'euros, es pagarà durant el mes de desembre i permetrà que les corporacions municipals puguin tancar l'any i els seus exercicis pressupostaris sense dèficit; mentre que la segona, dotada amb 25 milions d'euros, es destinarà als governs locals l'any 2024 per tal que puguin començar l'any amb la liquiditat necessària.

En el cas de Rubí, el Consistori rebrà 698.080,34€ en aquesta primera fase abans que acabi l'any, i 349.040,17€ durant l'any 2024, en total 1.047.120,51€. El total dels municipis del Vallès Occidental disposaran d'11.824.699,06€.

La distribució dels ajuts s'ha fet d'acord amb criteris públics, objectius i acotats seguint la línia d'altres ajuts semblants atorgats, com una assignació mínima a cada ajuntament, el nombre d'habitants, la desocupació o l'extensió territorial del municipi.

Els governs locals hauran d'acceptar aquest nou ajut des d'aquest divendres, 10 de novembre, fins al 30 de novembre al Portal de tràmits dels governs locals (PMT) de la Diputació de Barcelona. Per a cadascun dels dos anys, el període d'execució de la despesa és de l'1 de gener al 31 de desembre.

Així doncs, el nou programa constarà de dues línies de suport: suport a la despesa corrent i a la despesa de capital i financera. La primera línia preveu accions com les reparacions, manteniment i conservació d'infraestructures i béns locals; l'increment del preu dels subministraments; la modernització dels sectors econòmics tradicionals; i, actuacions de foment del turisme sostenible i responsable, de l'esport com a eina d'inclusió social i comunitària i de l'ocupació de qualitat, així com la reducció de la bretxa digital i la inserció laboral dels col·lectius en situació de vulnerabilitat.

D'altra banda, la segona línia preveu, entre d'altres, inversions sobre l'espai públic, en equipaments energèticament sostenibles i socialment integradors, en infraestructures urbanes orientades a fomentar la sostenibilitat ambiental i la transició energètica i en la valoració del patrimoni arquitectònic local. També serà una línia de suport en l'amortització anticipada del deute.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.