Rubí tindrà la seva pròpia Fira del Vehicle Elèctric

L'esdeveniment s'emancipa del Congrés Rubí Brilla i se celebrarà els propers 26 i 27 de maig

 

Des de fa setmanes el cotxe elèctric és protagonista a Rubí i prova d'això és que en les setmanes vinents se celebrarà una fira en el seu honor. De fet, si bé fins ara la mobilitat sostenible era un dels al·licients del Congrés Rubí Brilla, a partir d'ara es preveu que cada mes de maig la ciutat aculli la Fira del Vehicle Elèctric. En aquest sentit, la primera que se celebrarà de forma autònoma a la resta d'esdeveniments serà els propers dies 26 i 27 de maig.

 

"Com a ciutat, el treball que s'està fent des de fa molts anys consisteix a canviar el model energètic actual i passar a tenir un model energètic més saludable, més respectuós amb el medi ambient i en definitiva més sa", ha exposat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, en la presentació del nou atractiu green de la localitat. De fet, Martínez ha recordat que des de l'Ajuntament ja s'han impulsat iniciatives en aquesta línia ecosostenible, com ara l'ampliació de l'illa de vianants, la intenció de tenir un transport públic gratuït i universal o l'elaboració en un futur d'una nova fiscalitat per gravar de forma diferent als cotxes més ecològics.

 

Més enllà d'exposar els darrers vehicles elèctrics del mercat, la fira també doanrà l'oportunitat de provar els cotxes de Som Mobilitat, passant per tot un seguit d'activitats lúdiques, assessorament tècnic i accions per conèixer millor el que pot suposar fer ús d'un vehicle elèctric. Al cap i a la fi, "un dels objectius que té la Fira del Vehicle Elèctric és trencar aquesta barrera que té la ciutadania respecte al cotxe elèctric; tothom hem tingut dubtes a l'estar acostumats a una determinada manera de conduir amb els vehicles de combustió", ha admès el tinent d'alcalde, Rafael Güeto.

 

 

Si més no, a parer de Güeto propostes com aquesta ajuden al fet que els ciutadans s'apropin al vehicle elèctric i puguin veure per si mateixos "que conduir un vehicle elèctric té les mateixes prestacions que un vehicle de combustió". En aquest sentit, per tal que el màxim de veïns i veïnes es puguin apropar fins a la Rambleta de Joan Miró, l'esdeveniment ampliarà el seu horari i anirà des de les 11 hores del matí, fins a les 21 hores de la nit.

 

El tinent d'alcalde, Rafael Güeto, amb l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, en la presentació de la fira
El tinent d'alcalde, Rafael Güeto, amb l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, en la presentació de la fira | DGM

 

Avui dia, l'Ajuntament de Rubí ja ha confirmat la presència de Hyundai (Talleres J Gonzalez), WALLBOX, EMOVEYOU, Plataforma LIVE, EVAN MOTORS (TESLA), CIRCUTOR, Som Mobilitat, Som Energia, Das Centre de Formació, edRa, AUVE (Associació vehicle elèctric Catalunya), VALLESCAR EMPRESES (PEUGEOT, KIA), NISSAN 100% ,ELCTRICS AUSER RUBÍ (RENAULT) i VECTRIX.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?