El CEF Can Mir celebra la tercera edició del torneig de futbol inclusiu

La jornada futbolística ha tingut lloc a la Zona Esportiva Municipal de Can Mir de Rubí

El Club Escola de Futbol Can Mir ha organitzat aquest diumenge al matí el tercer torneig de futbol inclusiu a la Zona Esportiva Municipal de Can Mir de Rubí, després de l'aturada obligada per la Covid-19 i amb el suport de la Fundació Johan Cruyff.

En aquesta edició han participat dos conjunts del mateix club, l'Infantil FS que comparteixen amb RubíTEA, format per nens amb autisme, i l'Infantil FS amb CromoSuma, compost per infants amb síndrome de Down. A més, també han competit equips de nova creació, com els Invencibles del Club de Futbol Sant Cebrià de Vallalta i els UDV Guerreros de Viladecans. La jornada esportiva l'ha arrodonit el Sènior, amb un amistós davant un equip d'aquesta categoria creat pels integrants del Viladecans.

"Amb la pandèmia no vam poder fer aquest torneig, però aquest any sí que ha estat possible. Avui per molts era el seu primer partit, els nanos gaudeixen molt en els entrenaments, però per ells jugar un partit és com disputar la Champions, amb un àrbitre, un rival, en definitiva, és un esdeveniment meravellós", ha destacat Jordi Peiró, president del CEF Can Mir.

"Aquí venen nanos de diferents poblacions perquè allà no tenen una activitat com aquesta. Amb aquest torneig volem que altres entitats s'animin, sabem que s'ha de fer un esforç econòmic, de mitjans i de temps, però parlem d'equips amb un gran potencial, que reben subvencions importants. Nosaltres som un club modest i hem demostrat que amb pocs recursos, si tens voluntat, pots fer-ho sense carregar massa a les famílies, que ja tenen despeses considerables", ha argumentat.

Competicions de futbol per nens amb diversitat funcional als Jocs Escolars

Cap de les plantilles infantils que han participat en la jornada d'avui disputen una competició de manera regular, però la situació està a punt de canviar gràcies a l'insistència del CEF Can Mir i l'ajuda del Consell d'Esports del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT), que organitzarà una lliga per equips amb diversitat funcional.

"Al principi serà molt modesta, intentarem que juguin una vegada al mes perquè els pares s'habituïn a aquesta dinàmica. Segurament començarà el 12 de març, hi haurà un partit cada mes i esperem que amb el temps creixin el nombre d'equips", ha explicat el dirigent de l'escola de futbol rubinenca.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.