L’esport i la diversitat funcional es donen la mà a la jornada de portes obertes del CEF Can Mir

L’associació de famílies amb autisme RubíTEA ha participat en aquesta trobada al voltant del futbol

El Club de Futbol Can Mir ha cedit les seves instal·lacions aquest diumenge al matí per dur a terme una jornada de portes obertes amb diverses activitats orientades a nens amb diversitat funcional.

Aquesta iniciativa, organitzada per l’associació de famílies amb autisme RubíTEA i el Club Escola de Futbol Can Mir, ha rebut la col·laboració d’altres entitats com el Club Esportiu Horitzó i l’Associació Riu Roig. Totes quatre han format part de la realització d’una sessió d’entrenament de futbol adaptat pels nens de RubíTEA. L’objectiu principal d’aquesta trobada ha estat que els més petits poguessin conèixer l’esport i provar per si mateixos aquesta activitat.

IMG 8541

La reunió, que ha començat a les 11h a la Zona Esportiva de Can Mir, ha comptat amb un seguit d’activitats al voltant del futbol, circuits i partits, perquè els nens connectessin amb la pilota, i també amb un aperitiu pels més petits i per a les seves famílies.

 

Des del CEF Can Mir, han volgut expressar la seva voluntat que “els pares ens coneguin, que es coneguin els nanos i a partir d’aquí, si hi ha un nombre determinat d’ells, poder muntar un equip de futbol que tindria la seva regularitat quant a entrenaments i activitat esportiva”, tal com ha dit el seu president, Jordi Peiró. Aquest club, l’any 2016, va iniciar un projecte per afavorir l’accés a la pràctica del futbol a nens i nenes amb diversitat funcional. “Nosaltres hem anat agafant experiència dins d’aquest àmbit de l’esport inclusiu, de que tothom pugui tenir accés al futbol malgrat les seves limitacions o discapacitats; i aquesta és la nostra pretensió.”, ha comentat Peiró.

IMG 8517

El Club Esportiu Horitzó i el CEF Can Mir ja compten, des de setembre d’aquest any, amb un equip de futbol 7 inclusiu, integrat per persones amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual o bé amb alguna malaltia mental. El president del CE Horitzó, Josep Bernabeu, ha donat explicació a la seva col·laboració amb el CEF Can Mir posant èmfasi a la seva tasca de “promocionar i divulgar l’activitat física i l’esport adaptat a persones amb diversitat funcional” i el seu objectiu del fet que els nens “es vagin coneixent i vagin estimant el que és el futbol i la disciplina de club”.

IMG 8501