Pol Ramos, la nova promesa del CN Rubí

Amb només 13 anys, Pol ja marca les seves metes: arribar a uns Jocs Olímpics i convertir-se en biotecnòleg

Acompanyat dels seus pares a qui considera els seus "referents", qui "s'han sacrificat per mi des de petit, sempre m'han portat a totes les competicions", i del seu germà, qui el veu com un idòl per "tot el que he pogut veure i aprendre d'ell". En Pol Ramos, qui porta sempre amunt la seva medalla de plata als 100 m braça dels campionats d'Espanya aleví de natació, recorda emocionat com ha arribat fins on es ara. "Amb tres anys ja tocava aigua, als sis ja competia, però ha estat en les darreres temporades on he vist fins a on puc arribar i el que puc demostrar" explica Pol.

Aquest any ha estat ple d'èxits per la família Ramos, primer aconseguint la primera posició en els 100 m braça als Campionats de Catalunya categoria aleví. Aquesta fita li va permetre disputar els Campionats d'Espanya de natació, on va assolir la segona millor marca en els 100 m braça i una memorable setena posició als 200 m braça.

Però darrere d'aquests èxits esportius hi ha molt de treball i això ho té clar el Pol. "Aquesta temporada he entrenat cada dia de dilluns a divendres, 4 hores diàries, dues amb l'equip de waterpolo i les altres en natació", diu el jove nedador. A més, assenyala que l'entrenament dur "m'ha permès superar murs per arribar als campionats nacionals".

Moltes hores d'entrenament, molt treball darrere, però no s'oblida del realment important en aquesta edat. "Aquest any he quedat doblement satisfet, per les bones marques tretes a la piscina com també per les bones notes que he tret en el meu primer any a secundària", admet emocionat el noi del CN Rubí.

A part de la seva família i entrenadors, Ramos també es fixa en els seus contrincants, a qui també els veu com referents per dia a dia, poder millorar i créixer. En aquest cas, Pol recorda a un nedador de Barcelona, Joel Mirapeix, amb el que va perdre en una altra temporada, però que "fixant-me en la seva tècnica, en com nedava i al final, vaig assolir superar al meu rival en els darrers campionats de Catalunya".

Encara és molt jove, però ja fixa el seu somni, arribar a disputar i competir en uns Jocs Olímpics. No només en té metes en el món de l'esport, Pol té molt clar que els estudis són molt importants i de moment, sap què vol arribar a estudiar una carrera relacionada amb "el camp de la ciència, la biotecnologia".

Ara, el rubinenc gaudeix de les darreres setmanes de vacances, allunyat de la piscina, però sempre, amb l'esport en el cap. "És bo desconnectar, descansar de la natació després dels campionats nacionals a Jaén", afirma.

Això si, al setembre, la tornada als entrenaments l'espera amb "molta motivació i entusiasme". El nedador rubinenc ja està mentalitzat i preparat per saber "el que m'espera aquesta nova temporada i poder superar el que he aconseguit aquest darrer any". El futur de Pol Ramos en el món de la natació depèn d'ell, del seu esforç i treball, però, amb la maduresa i convicció que mostra als seus tretze anys, la piscina i l'esport l'esperen moltes proeses.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.