"Els patinets són el que més preocupa a la gent gran", Milagros Calleja, Síndica de Greuges de Rubí

La síndica considera que l'Ajuntament de Rubí hauria d'establir una regulació clara per a l'ús d'aquests vehicles

 

 

La Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, ha presentat avui la Memòria 2018 a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i ha informat de l'activitat desenvolupada per l'oficina de la Síndica pel que fa a consultes, queixes i reclamacions de la ciutadania durant l'últim any. 

 

 

Una de les majors preocupacions de la població de Rubí, sobretot per a la gent gran, és l'ús dels patinets pels carrers i espais públics, i és el que més consultes a la síndica genera. Amb tracció manual o elèctrics, aquests vehicles poden arribar a agafar una velocitat considerable, el que sovint és motiu d'ensurt per al vianant. Per aquest motiu, la síndica Milagros Calleja demana a l'Ajuntament de Rubí una regulació clara per a l'ús d'aquests vehicles, on s'exposi explícitament per quin tipus de vies poden circular, quina velocitat màxima poden adquirir i si és obligatori o no l'ús de casc

 

 

Una altra de les consultes amb més incidència és la relacionada amb l'empadronament, sobretot per a les persones nouvingudes al nostre municipi. Calleja ha explicat que el padró és bàsic perquè és "el primer document que rep una persona que adquireix la ciutadania i actualment el temps per obtenir-lo es dilata excessivament".  També ha destacat les peticions i consultes de servei a persones per situacions econòmiques així com per la falta de manteniment o neteja de l'espai públic. 

 

 
Milagros Calleja durant la seva intervenció
Milagros Calleja durant la seva intervenció | Redacció

 

 

Durant el 2018 la Síndica de Greuges de Rubí ha rebut 163 consultes i ha tramitat 81 expedients, dels quals se n'ha pogut tancar el 72% i ha quedat pendent de solucionar el 28%. Segons Calleja l'atenció al ciutadà ha augmentat l'últim any un 30%, sobretot per part de col·lectius i entitats. L'edat majoritària de les persones que inicien una queixa està entre els 40 i 54 anys, i per gènere són més les dones qui ho fan. Pel que fa a les zones, està bastant equilibrat però provenen sobretot de Ca n'Oriol

 

 

Calleja ha recordat que hi ha una manca de recursos a la sindicatura per atendre totes les peticions i consultes de la ciutadania i ha aprofitat l'ocasió per reiterar que cal "difondre i redefinir la figura de la sindicatura" per afegir que "no és una qüestió de govern, sinó de tots els grups polítics"

 

 

La Síndica de Greuges defensa els drets dels ciutadans davant l'Ajuntament de Rubí en relació a qualsevol problema de competència municipal quan ja s'ha esgotat la via administrativa i no s'ha obtingut cap resultat.  És un servei gratuït i es pot contactar a través d'email: [email protected] o concertant una entrevista personal trucant al telèfon: 93 697 21 59.