Als rubinencs els ha costat sortir al carrer durant les primeres hores de la tarda, quan començava La Festa del Joc i de l'Esport. Primer, perquè els que han sortit ben d'hora ho han hagut de fer amb la mirada posada al cel, ja que tot feia pensar que podrien caure algunes gotes; i segon, perquè, tal com assegurava Vicente Blasco, president de la Unió Atlètica de Rubí (UAR), jugava el Barça i això faria "endarrerir una mica l'arribada del gruix de la gent".
I així ha estat. A mesura que han anat passant els minuts, la rambla del Ferrocarril s'ha anat omplint de famílies fins que, pràcticament, s'han format cues en totes les activitats. Aquestes activitats han estat organitzades per les entitats i els clubs esportius del municipi. Com ha declarat al TOT Pere Civill, membre de la junta directiva del club de bàsquet, "aquestes jornades són interessants perquè serveixen tant per fer passar una bona estona a la canalla, com per apropar a la població tots els esports que ofereix la ciutat".
S'han pogut practicar tant esports populars, com d'altres, com l'escalada o el patinatge, de més desconeguts
Aquest dissabte 15 de setembre del 2018 no només s'han pogut practicar a la festa esports tan populars com el futbol o el bàsquet, sinó que també es podien trobar d'altres com el ciclisme, l'escalada, el patinatge artístic, l'atletisme, etc. I no només això, també han tingut el seu lloc a la rambla del Ferrocarril els treballs manuals, la cuina i els jocs tradicionals.
No obstant això, però, Rubí ha tornat a demostrar amb orgull la diversitat que hi ha als seus carrers. A banda de les paradetes de clubs esportius, moltes associacions han pogut posar la seva i compartir una estona amb els nens i nenes del municipi. Els senegalesos residents a la ciutat han tingut molt de protagonisme. En la seva paradeta proposaven jugar als seus jocs tradicionals a la resta de rubinencs. Jocs com el chuki o el dam, que han tingut molt d'èxit. L'Harouna, un ciutadà senegalès que fa 18 anys que viu a Rubí, ha assegurat que "aquestes jornades són genials perquè tots podem ensenyar aquelles coses de la nostra cultura que són divertides i la resta de la gent no coneix".
Ana María Martínez, alcaldessa: "estem orgullosos de dir que Rubí és una ciutat amiga de la infància"
Ana María Martínez Martínez, alcaldessa de la ciutat, ha agraït els rubinencs la seva participació en les jornades i ha assegurat que "una vegada més, activitats com aquestes fan que estiguem orgullosos de dir que Rubí és una ciutat amiga de la infància". D'altra banda, ha apuntat que "la utilització de l'espai públic és important per promocionar l'esport" i s'ha mostrat còmplice amb la ciutadania quan ha especificat que "el joc no té edat" bo i animant els adults a implicar-se en festes com aquesta.
La valoració per part dels membres de les entitats ha estat molt positiva, encara que alguns, com és el cas de Josep Bernabé, president del Club Esportiu Horitzó, reconeix que "lamentablement, la participació en la festa no acostuma a traduir-se en nous socis de les entitats". De totes maneres, el balanç és bo i tots han coincidit que la festa és molt positiva per a la ciutat.