La Colla de Geganters de Rubí participa en la Festa Major de les Borges Blanques

La Festa Major de les Borges Blanques ha comptat amb la participació d’uns 17.500 geganters procedents de tot Catalunya

Aquest dissabte, la Colla de Geganters de Rubí, juntament amb els gegants de la ciutat: el Roc, la Paula, la Laia i el gegantonet Orelletes, s’han desplaçat fins a Les Borges Blanques, per participar a la XXXVII Trobada de Gegants d’aquesta localitat.

La jornada festiva, emmarcada dins de la Festa Major de la localitat, va començar cap a les 16.30 h amb la Plantada de Gegants al carrer Carrasco i Formiguera, on van participar unes 190 figures geganteres (entre gegants i gegantons) provinents d’una vuitantena de poblacions d’arreu de Catalunya com: el Masnou, Elna, Balsareny, l’Espluga Calba, Bellpuig, El Catllar, Aiguafreda, els Pallaressos, Blancafort, Juneda, Ós de Balaguer, Torefarrera, Preixana, Hospitalet de l’Infant, Amer, Montblanc, Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Rubí,entre d’altres poblacions catalanes, i amb la participació d’uns 17.500 geganters aproximadament.

Als voltants de les 17.30 h, va començar la Passejada de Gegants participants a la trobada pels carrers de la localitat borgenca per  acabar a la Plaça de l’1 d’Octubre, on es van presentar les colles participants tal i com entraven a plaça. Un cop tots els gegants van ser a plaça, es va fer la lectura del Pregó de Festa  Major 2019 i seguidament el Ball de gegants conjunt de totes les colles participants com a cloenda de la trobada. L’organització calcula que hi havia unes 6.000 persones de públic assistent.

Properes sortides dels Gegants de Rubí

Les properes sortides geganteres previstes seran:

 

- 7 i 8 de setembre de 2019, dins dels actes de la Festa Major de Sant Roc 2019.

Dissabte 7: a les 11 h Taller geganter a la plaça Dr. Guardiet; i a les 20 h Tocs de festa (activitats de les entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana.  20.45 h Escalt de Festa (ball conjunt de totes les entitats de cultura popular i tradicional).

Diumenge 8: Trobada de Gegants i Imatgeria Festiva de Rubí (10.30 h. Plantada a la plaça 11 Setembre; 11.30 h. Passejada gegantera i imatgeria festiva; 12 h. Entrada a plaça i balls (plaça Dr. Guardiet).

- 5 d’octubre. VIII Encuentro de Gigante de l’Àlcora (Castelló).

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?