Ingredients per a 4 racions
- 400 g de cigrons cuits
- 2 llimones
- 2 cullerades de tahina (en herbolaris i seccions de dietètica)
- 2 grans d'all
- oli d'oliva verge extra
- pebre vermell dolç
- 2 branquetes de julivert
- 4 pastanagues
- 1 pebrot vermell
- 2 cogombres
- 2 pebrots grocs
- ½ coliflor
- 2 cabdells d'enciam
- 2 branques d'api
Preparació
- Tritureu els cigrons amb els grans d'all pelats, la tahina i el suc de les llimones. Poseu-ho a punt de sal i tritureu-ho fins a obtenir una pasta cremosa i homogènia.
- Peleu les pastanagues i renteu-les; traieu les llavors dels pebrots. Renteu el cogombre, la coliflor, l'enciam i les branques d'api. Talleu les branques de la coliflor a làmines i la resta de les verdures, a bastons. Deixeu totes les verdures submergides en aigua freda amb glaçons un mínim de 20 min i escorreu-les bé abans de servir-les.
- Serviu l'hummus en un bol i acabeu-lo d'amanir empolsant-lo amb pebre vermell dolç, julivert picat i un fil d'oli d'oliva. Serviu les verdures al costat, en una safata.