La recepta del dia: Hummus tradicional de cigrons amb crudités

Aquesta recepta és vegana, sense gluten i sense lactosa

 

Ingredients per a 4 racions

  • 400 g de cigrons cuits
  • 2 llimones
  • 2 cullerades de tahina (en herbolaris i seccions de dietètica)
  • 2 grans d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre vermell dolç
  • 2 branquetes de julivert
  • 4 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cogombres
  • 2 pebrots grocs
  • ½ coliflor
  • 2 cabdells d'enciam
  • 2 branques d'api

 

Preparació

  1. Tritureu els cigrons amb els grans d'all pelats, la tahina i el suc de les llimones. Poseu-ho a punt de sal i tritureu-ho fins a obtenir una pasta cremosa i homogènia.
  2. Peleu les pastanagues i renteu-les; traieu les llavors dels pebrots. Renteu el cogombre, la coliflor, l'enciam i les branques d'api. Talleu les branques de la coliflor a làmines i la resta de les verdures, a bastons. Deixeu totes les verdures submergides en aigua freda amb glaçons un mínim de 20 min i escorreu-les bé abans de servir-les.
  3. Serviu l'hummus en un bol i acabeu-lo d'amanir empolsant-lo amb pebre vermell dolç, julivert picat i un fil d'oli d'oliva. Serviu les verdures al costat, en una safata.