Rubí iniciarà converses amb l'Incasòl per recuperar el camp de Golf

La iniciativa de retornar aquest espai en desús de 80 hectàrees situat entre Rubí i Sant Cugat a la ciutadania és de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí

El camp de golf de Sant Joan està en desús des de 2018
El camp de golf de Sant Joan està en desús des de 2018 | Bernat Bella

 

 

L'Ajuntament de Rubí iniciarà converses amb l'Institut Català del Sòl (INCASOL), actual propietari dels terrenys del Camp de Golf de Can Sant Joan, amb la voluntat de recuperar per a la ciutadania d'aquest espai abandonat.

 

 

La iniciativa de retornar aquest espai en desús de 80 hectàrees situat entre Rubí i Sant Cugat als ciutadans dels dos municipis és de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí, que va presentar una moció en el ple del mes de febrer per recuperar els terrenys abandonants i convertir-los en un gran parc interurbà (vegeu notícia). 

 

 

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L'abril de 2018 va ser clausurat per ordre judicial. La Federació Catalana de Golf és qui té els drets d'explotació del camp fins el 2064, i busca un inversor que es pugui fer càrrec de les instal·lacions.

 

 

 

 

L'AUP recorda que, actualment, el camp de golf està abandonat i que és molt fàcil accedir-hi, ja que les tanques que el delimiten estan obertes o tirades. Tot i això, l'AUP afirma que el seu estat és molt bo, que requereix molt poc manteniment i que existeixen camins en bon estat que permeten l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. A més, la formació proposa que la zona de recepció podria esdevenir, per exemple, un centre cívic amb bar, i la zona de pràctiques de tir un espai per a grans concerts.

 

 

Segons l'Ajuntament de Rubí, i la seva alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, actualment existeix el desig de les administracions de Rubí i Sant Cugat de reconvertir el camp en un parc interurbà per a la ciutadania de tots dos municipis.

 

 

L'alcaldessa de Rubí, destaca que la col·laboració entre tots dos consistoris ja ha donat fruit en temes com l'eliminació de línies d'alta tensió o el desenvolupament d'accions formatives conjuntes per a la promoció econòmica.