56.616 rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes

Rubí ha habilitat 24 col·legis electorals que obriran les seves portes de 9 a 20 h

Aquest diumenge 28 de maig, 55.616 rubinencs i rubinenques estan convocats a les urnes per escollir els seus representants a l’Ajuntament

En aquestes eleccions municipals hi ha 1.325 persones més al cens electoral respecte l'any 2019, quan la xifra no arribava als 55.000 (54.751). De fet, aquesta xifra només ha fet que augmentar durant els anys, ja que a les eleccions del 2015 eren 53.322 rubinencs censats i a les del 2011 eren 51.690.

Jornada electoral

En aquests comicis, Rubí ha habilitat 24 col·legis electorals amb 90 meses, que obriran les seves portes de 9 a 20 h.

La majoria de rubinencs i rubinenques podran votar als mateixos espais que tenia assignats el 2021, quan es van celebrar les darreres eleccions al Parlament de Catalunya.

L’única excepció seran els veïns i veïnes del districte 1 secció 2, que en l’anterior convocatòria van haver d’acudir a l’Institut Duc de Montblanc i que ara recuperaran com a punt de votació el Centre Cívic de Can Fatjó.

Es pot consultar la relació completa de col·legis i meses amb les respectives adreces a l’apartat d’eleccions del web municipal.

Les 11 candidatures 

Les llistes presentades a Rubí són Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); En Comú Podem Rubí (ECPR); Ciutadans (Cs); Veïns per Rubí (VR); Alternativa d'Unitat Popular (AUP); Junts per Rubí (JUNTS); Partit Popular (PP); VOX (VOX); Valents (VALENTS); Som-hi Rubí - Ara Pacte Local (ARA PL).

Més info: Els 11 candidats a l'alcaldia de Rubí

Nombre de regidors mandat 2019-2023

Gràfic de les eleccions municipals de l'any 2019

Seguiment de la jornada electoral

Des del TOT Rubí farem un seguiment de tota la jornada electoral. A les 9 h es farà una primera constatació de l'obertura amb normalitat de tots els col·legis electorals. A les 14 h es farà un primer recompte de participació i a les 18 h un segon. A partir de les 20 h, moment en el qual tanquin els col·legis electorals, es podran saber les dades finals de participació i, a mesura que avanci l'escrutini, els primers resultats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.