Acord per construir habitatge de lloguer social als municipis de l’Arc Metropolità

La ministra Raquel Sánchez ha estat present a l'acte i ha dit que "no és una bona notícia" la situació d'inestabilitat "permanent" que viuen les institucions catalanes

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), la Generalitat de Catalunya i l’Arc Metropolità impulsaran conjuntament la construcció de més habitatge de lloguer social o assequible als municipis de l’Arc. Així s’ha acordat al protocol que aquest divendres han signat a Rubí la ministra Raquel Sánchez, la presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el Secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala. A l’acte també hi ha estat present l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez. 

L’acord estableix que els ajuntaments, en coordinació amb la Generalitat, posaran a disposició el sòl on s'ubicarien les promocions i informaran el Ministeri sobre el cost que implica construir els habitatges. El MITMA, per la seva part, farà aportacions econòmiques que es concretaran amb convenis posteriors vinculats a cada projecte als 9 municipis que formen l’Arc Metropolità: Granollers, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Per tal d’avançar en el compliment del Protocol, es contempla la creació d’una Comissió de seguiment amb representants de cadascuna de les parts. Està previst que a la primera reunió de la Comissió, que hauria de celebrar-se en un termini màxim de tres mesos, Generalitat i Arc Metropolità presentin la relació de sòls de titularitat municipal que dins el seu àmbit estarien qualificats com a residencials o dotacionals per a ús d’habitatge.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a Rubí. FOTO: Albert Segura (ACN)

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a Rubí. FOTO: Albert Segura (ACN)f

La ministra de Transports apel·la a la responsabilitat dels dirigents polítics 

D'altra banda, la ministra socialista Raquel Sánchez ha dit que "no és una bona notícia" la situació d'inestabilitat "permanent" que viuen les institucions catalanes, en referència al xoc entre els socis de govern, ERC i Junts.

La ministra també s'ha referit a l'episodi viscut al Parlament, que "ve de llarg" pels processos judicials vinculats a la presidenta suspesa, Laura Borràs, com un altre dels elements que generen inestabilitat a les institucions catalanes.

"La ciutadania necessita que s'estigui al seu costat per respondre a les seves necessitats, i la situació d'inestabilitat no és bona", ha reiterat. No obstant, ha dit que des del govern d'Espanya es treballa per governar per tots els ciutadans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.