Acord de govern de coalició entre PSC i En Comú Podem a Rubí

Aquest pacte consisteix en el fet que Medrano entrarà al govern municipal com a 3r tinent d'alcalde i com a regidor en matèria de Medi Natural, Benestar Animal i Transició Ecològica

El PSC i En Comú Podem de Rubí han arribat a un pacte per a formar un govern de coalició pel mandat 2023-2027. El divendres 1 de març a les 17h s'ha convocat una roda de premsa on l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el portaveu d'ECP, Andrés Medrano han anunciat l'acord.

Aquest pacte consisteix en el fet que Medrano entrarà al govern municipal com a 3r tinent d'alcalde i com a regidor en matèria de Medi Natural, Benestar Animal i Transició Ecològica.  D'altra banda, Jordi Arnaiz agafa el relleu de l'acte d'Ànnia Garcia com a edil, i serà regidor d'Habitatge i Memòria Democràtica.


Les dues parts han celebrat l'entesa entre aquestes dues formacions d'esquerres, que ja van governar juntes a l'anterior mandat 2019-2023. Després de les eleccions, no van aconseguir formar govern, ja que l'aritmètica del consistori els hi dona 11 regidors, quan l'altra vegada en tenien 13, que és la majoria absoluta del Ple. D'aquesta manera, la governabilitat els hi obliga a tenir pactes amb externs, com ha fet PSC amb Esquerra amb els pressupostos de 2024.

L'alcaldessa ha dit que és un "pacte de continuïtat del mandat passat" i que els darrers mesos només han sigut un parèntesi. Martínez ha afirmat que "tenim el convenciment de continuar amb projectes que milloraran la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Rubí i de la nostra ciutat. Aquest paradigma és el que ens mou i el que ens fa aixecar-nos cada dia".

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i Andrés Medrano, signant el pacte de govern. Foto: Pablo Sánchez-Montañés

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i Andrés Medrano, signant el pacte de govern. Foto: Pablo Sánchez-Montañés



La primera edil ha recalcat que són dues forces progressistes diferents, però que tenen en comú voler desenvolupar un projecte de vida plena a la ciutat. "Volem una ciutat plena d'oportunitats per a tothom, on la igualtat sigui una característica definitòria de la nostra acció de govern. En aquest sentit, ens sentim còmodes presentant aquest acord". A més, ha dit que farà al·legacions a la formació de Medrano, ja que el resultat va ser satisfactori.

D'altra banda, Andrés Medrano ha fet èmfasi en les accions que van fer a l'anterior mandat i en què va funcionar bé la unió amb els socialistes. "Sabem perfectament on entrem i perquè entrem, no només per l'experiència que vam tenir en el darrer mandat, que va ser molt difícil per la pandèmia i vam saber superar-lo". A més, ha recalcat que tant ell com el seu partit estan al govern amb el màxim convenciment i il·lusió de què podran portar endavant els projectes decisius per a Rubí.

Finalment, el regidor agafarà les competències de Medi Ambient. Ha confessat que és conscient dels reptes que això suposa i en el moment que les agafa, com per exemple: la sequera extrema que pateix Catalunya o la situació dels boscos. "Agafem les competències en aquest moment tan complicat amb la voluntat d'incidir i transformar, com per exemple, vam fer amb el Pla Local d'Habitatge". Entre altres projectes, ha posat el focus en què es millori la mobilitat i que sigui possible una segona biblioteca.

La roda de premsa ha acabat amb l'alcaldessa i el regidor donant-se les mans i signant el document de l'acord de govern.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.