L'Ajuntament demanarà col·laboració a l'ICAEN pel desplaçament de la línia de Can Fatjó

En el Ple extraordinari també s'aprovarà, de manera provisional, un pla d'extractives de residus

Avui dijous 9 de novembre tindrà lloc a les 18:30h un Ple Extraordinari que consta de dos punts. D'una banda, es demanarà col·laboració a l'ICAEN pel desplaçament de la línia d'alta tensió del barri de Can Fatjó i per l'altre, s'aprovarà, de manera provisional, un "pla especial per la regulació dels usos extractius i dipòsits de residus".

Pel que fa al primer punt, es vol manifestar la voluntat del Govern de Rubí de col·laborar amb l'Institut Català d'Energia (ICAEN), pertanyent a la Generalitat de Catalunya, per tal que proporcioni suport tècnic per a l'acompanyament de tramitacions administratives i també suport econòmic, amb la finalitat de poder continuar i culminar els treballs de la modificació en aeri de la línia a 220 kv Begues-Can Jardí, Can Jardí-Pierola al seu pas per l'avinguda Can Fatjó dins del terme municipal de Rubí.

El soterrament de les línies d'alta tensió és una demanda històrica dels veïns dels barris de Can Fatjó i de Sant Jordi Parc. Tot comença el 2006, quan van signar un conveni en el qual hi havia prevista una inversió de 6 milions d'euros per aconseguir l'objectiu, però va quedar desert per falta de finançament amb l'arribada de la crisi. Des del 2021 s'està intentant reprendre el projecte.

Més info: Els veïns de Can Fatjó i Sant Jordi Parc reactivaran les accions per reclamar el soterrament de les línies elèctriques

Aquest ple extraordinari també té la intenció d'aprovar provisionalment el "pla especial per la regulació dels usos extractius i dipòsits de residus", un pla d'extractives.

L'objectiu del pla és ordenar els usos extractius i de dipòsit de residus en el sòl no urbanitzable del municipi, establint justificadament les condicions urbanístiques necessàries per a la implantació de nous usos extractius o de dipòsits de residus, així com les ampliacions de les instal·lacions existents, sempre des de la mirada estricta de la legalitat urbanística i l'ordenació territorial.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.