Ana María Martínez serà diputada provincial de Barcelona

L'alcaldessa entrarà al plenari pel partit judicial de Terrassa

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha sigut escollida per a ser diputada a la Diputació Provincial de Barcelona durant el mandat 2023-2027. Formarà part dels 51 representants que prendran possessió del seu càrrec al Ple de Constitució. L'acte se celebrarà el dijous 13 de juliol a les 12 del migdia al Paranimf de l'Escola Industrial de Barcelona.

Ana María Martínez Martínez entrarà al plenari pel partit judicial de Terrassa, junt amb Maria Mercedes Balcells Mundet (Tot per Terrassa), l'expresident de la Generalitat Jordi Puigneró i Ferrer (Junts) i Olga Serra Luque (ERC-AM).

Segons la Diputació de Barcelona, aquests quatre anys els seus membres seran de set formacions diferents. El PSC tindrà 17 diputats, Junts 12, ERC-AM comptarà amb 11, En Comú Guanyem amb 5, PP amb 4, i VOX i Tot per Terrassa tindrà 1 diputat cadascú. 

Fa 5 dies que el PSC i els comuns han tancat un acord per a governar a la Diputació de Barcelona. L'acord no arriba amb la majoria absoluta de 26 diputats que es necessiten (22 de PSC+ECP), i hauran de buscar el suport d'altres partits per a poder arribar al poder. Si no s'arriba a aquesta suma, governarà la llista més votada i la investidura es faria efectiva a la segona volta. 

Tot apunta que l'alcaldessa socialista de Sant Boi del Llobregat, Lluïsa Moret, serà la pròxima presidenta de la Diputació de Barcelona. Fins ara, el càrrec ho ocupava Núria Marín, l'alcaldessa de l'Hospitalet del Llobregat, després que l'any 2019 el PSC arribés a un pacte amb Junts. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.