Aquest dijous es farà oficial qui és el nou Síndic de Greuges de Rubí

L'adquisició des dos vehicles per a la Policia local i Protecció Civil o la regularització de parcel·les a Vallès Park seran altres punts de l'ordre del dia

El Ple municipal farà oficial aquest dijous el nomenament de la persona que ocuparà la Sindicatura de Greuges de Rubí durant els pròxims cinc anys. Quatre persones van presentar la seva candidatura i la ciutadania va poder votar la que considerava millor a través de la plataforma Participa Rubí. Després, els candidats van defensar els seus projectes davant la Junta de Portaveus, formada per tots els partits polítics amb representació al ple, i aquests han estat els encarregats de la valoració final.

El nou síndic, encarregar d'atendre les queixes i denúncies de la ciutadania i defensar dels drets de la ciutadania, serà una figura professional i remunerada a partir d'ara. Cal recordar que l'últim síndic de la ciutat va ser Milagros Calleja, qui va renunciar al càrrec en el setembre de 2020, i recentment ha estat elegida nova presidenta de l'Oncolliga de Rubí. 

Més info: Milagros Calleja, nova presidenta d'Oncolliga a Rubí

La violència contra les dones també serà present en un altre punt de l’ordre del dia del ple, ja que es llegirà una declaració institucional en suport de les dones iranianes. Segons el consistori, la iniciativa s’alinea al costat de la revolució que s’ha iniciat a la república islàmica arran de l’assassinat de Mahsa Amini, una jove de 22 anys que va ser detinguda a Teheran per la policia de la moral per portar el vel “de manera inapropiada”.

D’altra banda, l’equip de govern ultima una moció per a la sessió plenària d’aquest dijous en contra de les noves retallades en matèria d’educació.

Regularització de parcel·les a Vallès Park

L’ordre del dia d’aquest dijous també inclou l’aprovació de diverses modificacions de crèdit que permetran la compra de dos nous vehicles per a la Policia Local i Protecció Civil respectivament, i material per a la seva tasca diària. Les modificacions pressupostàries també possibilitaran el canvi de terra de l’Espai Creixença i la compra de mobiliari i altres millores a l’escola bressol municipal La Bruna.

També es portarà al ple d'aquest dijous una modificació del pla parcial de Vallès Park que regularitzarà la situació de tot un conjunt de parcel·les que tenen una mida inferior als 500 m2 que marca com a superfície mínima l’actual planejament i que, per tant, es troben en una situació d’indefensió a l’hora de proposar-hi noves construccions. El canvi beneficiarà 278 terrenys d’un total de 438.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.