Aquest dissabte es constitueix el nou Ple Municipal

L'acte de constitució de l'Ajuntament es podrà seguir a través d'internet en temps real i es durà a terme a la Biblioteca Municipal

L’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà aquest dissabte 17 de juny, a partir de les 12 h, el Ple de constitució de l’Ajuntament de Rubí, en què també s’elegirá el nou alcalde o alcaldessa de la ciutat per als propers quatre anys. Com tots els plens municipals, es podrà seguir en directe a través de www.rubi.cat 

El Ple s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pels regidors electes de major i menor edat ─ Juan Carlos Boronat Gómez (PP) i Carlos Velarde Ávila (VOX) respectivament─, i per la vicesecretària general de la Corporació, Marta Cuesta García. A continuació, es comprovaran les credencials dels i les 25 edils i tots prendran possessió del càrrec, jurant o prometen complir les obligacions del càrrec de regidor. Després, es declararà formalment la constitució de l’Ajuntament i la vicesecretària donarà compte dels valors dipositats i l’inventari municipal.

Un cop constituïda la Corporació, es procedirà a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. Els caps de llista dels diferents grups hauran de comunicar si opten al càrrec, que s’elegirà mitjançant una votació secreta. Es proclamarà alcalde o alcaldessa la persona que obtingui la majoria absoluta -13 vots- o, en el seu defecte, la candidata de la llista més votada -PSC-. Després de resoldre l’elecció, el president de la Mesa d’Edat lliurarà la vara de comandament al nou alcalde o alcaldessa, que s’adreçarà per primer cop a les persones assistents i a la ciutadania. A continuació, cedirà la paraula als i les portaveus dels diferents grups municipals, per ordre de menor a major representativitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.