L’Arc Metropolità celebra que s’obri el debat de la governança de la regió

Aquesta agrupació de nou municipis amb unes característiques determinades i molt similars entre elles aglutina una població de prop de 900.000 habitants

L'Arc Metropolità celebra que s'obri el debat de la governança de la regió i la possible entrada a l'Àrea Metropolitana de Barcelona en un futur pròxim, tal com va declarar Jaume Collboni. Els alcaldes i alcaldesses de la zona situada més enllà de Collserola, entre elles Ana Maria Martínez, valoren molt positivament que es parli sobre aquest tema i reclamen que es faci des de l'anàlisi de les necessitats compartides per totes les ciutats que en formen part.

La Regió Metropolitana té tres visions diferents: Barcelona ciutat, Àrea Metropolitana i Arc Metropolità. L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità va néixer al 2021 arran de la manca real d'aquesta visió metropolitana per superar les dinàmiques centrades en la gran ciutat i el seu continu urbà. Aquesta agrupació de nou municipis amb unes característiques determinades i molt similars entre elles aglutina una població de prop de 900.000 habitants, entre ells: Rubí, Sabadell, Terrassa o Martorell.

Aquest debat arriba després de molts anys qüestionant-se la possible entrada a l'AMB de ciutats com Rubí, ja que molts aspectes com l'habitatge, les infraestructures o la mobilitat, que es decideixen des de l'òrgan de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, afecten els municipis del voltant que no pertanyien a aquest grup.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.