L'AUP critica el format del ple d'aquest dissabte i "d'aparador de ciutat que funciona"

La formació municipal considera que té un format propagandístic i assenyala que impedeix la conciliació familiar de tots els involucrats

Aquest dissabte a les 10 h tindrà lloc el ple de ciutat a la Biblioteca municipal, on totes les forces polítiques parlaran sobre l'estat de la ciutat. L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha anunciat però, que no té intenció d'assistir-hi aquesta vegada, pels temps i les formes, ja que considera que el format afavoreix l'electoralisme en comptes del debat real, ja que no es preveuen interpel·lacions o rèpliques, sinó intervencions de 10 minuts per cada partit.

En aques sentit, la portaveu de la formació, Betlem Cañizar, ha criticat que, a un any de les eleccions municipals, hi ha la necessitat "de mostrar aquest aparador de ciutat que funciona però al darrere no estem destinant els recursos necessaris perquè de debò funcioni". 

A més, l'AUP s'ha mostrat en desacord amb els temps, ja que el ple de dissabte, una jornada que govern i oposició van acordar celebrar anualment, s'ha convocat d'urgència, només tres dies abans, la qual cosa dificulta la conciliació familiar, no tan sols dels representants polítics, també dels treballadors municipals i periodistes que ho cobreixen, a més de suposar un cost elevat.

Cartell davant del CRAC després del seu tancament provisional. FOTO: Cedida

Cartell davant del CRAC després del seu tancament provisional. FOTO: Cedida

Tancament provisional del CRAC

Durant aquesta setmana, també tenia lloc un fet insòlit en la història del Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC), un espai principalment finançat per l'AUP i els seus socis, i que ofereix diàriament activitats diverses. Un requeriment obligava al seu tancament provisional mentre no s'entregava documentació sobre unes obres fetes per obtenir la llicència d'activitats.

Marina Dolset, membre de l'AUP, ha afirmat que tot el que s'ha fet al CRAC ha comptat amb "la legalitat de la Federació d'Ateneus de Catalunya i un cop tinguem la llicència, que des d'avui ja està, serem l'únic casal o ateneu de Catalunya amb llicència perquè és una entitat sense ànim de lucre, que fa una funció social i la majoria d'ajuntaments o tots, opten per no posar traves a una gent que fa un treball voluntari". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.