L'AUP demana que s'aturi i es repensi la modificació urbanística de l'Escardívol

Aquesta modificació permetria construir tres blocs de pisos a la zona

Al ple de desembre es portarà a aprovació una modificació del pla general d'ordenança, l'antic POUM, que permetrà la construcció de tres blocs de pisos a la zona de l'Escardívol. Així ho ha assegurat el grup municipal de l'AUP, que s'ha mostrat totalment en contra i ha demanat que es repensi i s'arribi a una solució consensuada.

Aquesta modificació afecta una superfície de 10.281 m2 limitada pel carrer del Pont i per l'àrea d'equipaments i zona verda que forma el Complex Cultural de l'Escardívol al nord. A l'est, pel carrer Terrassa, al sud, pel carrer Gimnàs i a l'oest, per l'àrea d'aparcament de l'Escardívol i per la carretera C-1413a de Molins de Rei.

L'Ajuntament és propietari del 25% de la zona, en concret és propietari de les parcel·les destinades a equipament i zona verda, de la que forma part l'Escardívol i de la parcel·la situada entre el carrer Gimnàs i el carrer Terrassa. La parcel·la de Correus representa el 4% del total.

Pel que fa a les parcel·les de titularitat privada, aquestes representen un 38%, del qual un 18,5% és propietat de l'empresa privada EDISA. És amb aquesta última on sorgeix el conflicte, ja que aquesta va signar un conveni amb el consistori l'any 1995 per cedir una part de l'espai a Correus per fer el seu pàrquing, de manera que ara estaria demanant a l'Ajuntament que reparcel·li la zona per poder construir.

"Cal recordar que aquesta zona on es vol construir és una zona inundable, malgrat l'informe favorable de l'ACA que consta a l'expedient, ja que és del 2013 i s'hauria d'actualitzar. No podem estressar més els marges de la riera", ha sentenciat Marina Dolset, portaveu de l'AUP.

Per a la formació, en comptes d'habitatge, aquest seria un bon espai per la creació d'un parc central. "El que demanem a l'Ajuntament és que faci l'aposta expropiar aquest 42% de terreny que no és municipal per poder debatre amb totes les cartes a la mà sobre que fer amb aquest espai", ha finalitzat Dolset.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.