L'AUP demana que es portin a terme mesures per expropiar habitatges buits de grans tenidors

El grup municipal també ha fet pública una guia d'autodefensa d'habitatge

L'AUP presentarà una moció al ple municipal d'abril on demanen que l'Ajuntament dirigeixi una petició formal al govern de l'Estat Espanyol i de la Generalitat de Catalunya perquè treballin per habilitar mecanismes urgents d'expropiació de l'habitatge buit de grans tenidors.

Segons l'últim Cens d'Habitatges publicat per l'INE, a Rubí hi ha 4.173 habitatges (un 18,8% del total d'habitatges) que no es fan servir per ús residencial i són utilitzats per a usos turístics, segones residències o bé estan buits. A més, a això se li ha de sumar que el lloguer a Rubí no ha parat de créixer en els últims anys fins a arribar a fregar els 800 euros de mitjana. Des del partit no creuen que la solució impliqui fer "construcció massiva d'habitatge", sinó que cal recuperar tots els habitatges buits per fer-ne un ús residencial a través del decreixement turístic i la "lluita directa contra els acaparadors d'habitatges".

És amb aquest motiu que demanen que l'Ajuntament dirigeixi una petició formal al govern de l'Estat Espanyol i de la Generalitat de Catalunya perquè treballin per habilitar mecanismes urgents d'expropiació de l'habitatge buit de grans tenidors i que aquestes peticions es facin arribar en còpia a tots els grups municipals, totes les entitats de la ciutat i a tots els municipis de Catalunya.

A més, l'AUP, conjuntament amb el Sindicat d'Habitatge de Rubí, ha creat guia d'autodefensa d'habitatge per resoldre alguns dels principals dubtes en relació amb els desnonaments. Tot i això, asseguren que aquesta guia no pretén substituir la feina que han d'assumir des de les administracions i remarquen la importància de posar-se en contacte amb els diferents serveis públics.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.