L'AUP demana més mesures per fomentar la participació ciutadana al POUM

La formació explica que les mesures plantejades al setembre no són suficients per arribar a la població més jove i a la més gran

L'Alternativa d'Unitat Popular presentarà una moció al ple de febrer amb un seguit de mesures per fomentar la informació i la participació en el procés del nou POUM. Des del grup municipal asseguren que les mesures que es van adoptar el setembre de 2023 quan es va aprovar el Programa de Participació Ciutadana del POUM són "clarament insuficients".

En el text presentat, el partit troba a faltar espais per a poder participar al POUM de forma analògica, accions concretes per fer arribar la informació i animar a la participació a les joves a partir de 16 anys, i sessions de retorn i de participació més repartides pels barris i urbanitzacions. "Cal trencar amb la idea que l'urbanisme és un camp del coneixement exclusiu per a arquitectes i enginyers", ha afegit l'AUP.

Per això proposen crear un mapa interactiu de Rubí on totes les persones puguin fer aportacions de manera geolocalitzada, que es pugui realitzar l'enquesta en format paper, impulsar sessions de participació en els Instituts de la ciutat així com impulsar eines de difusió. També apunten que caldria treballar en l'organització de debats, tallers i una consulta ciutadana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.