L’AUP demana "més verd i menys formigó” a la ciutat

La formació considera insuficient tres piscines privades per a una població de 78.000 habitants

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) presentarà aquest dimarts a la tarda, en el ple municipal corresponent al mes de juny, una moció per la creació d’una xarxa de refugis climàtics a Rubí.

La portaveu de la formació local, Betlem Cañizar, ha explicat que hi ha altres municipis o a l’àrea metropolitana de Barcelona, on ja existeixen refugis climàtics per a la ciutadania “des de fa un o dos anys”, per fer front a les altes temperatures.

Segons ha explicat Cañizar, un altre partit, Veïns per Rubí, ja va presentar en el 2019 una moció on demanava obertura de les piscines, de forma gratuïta o a preus assequibles, davant les darreres onades de calor.

“Aquí tenim el problema que només tenim tres piscines, dues cobertes i una descoberta. Totes són gestionades per entitats privades i una, especialment, és una concessió a una empresa i, per tant, s’ha de pactar com i què es fa, però igualment és insuficient per a 78.000 habitants. L’altre proposta era obrir equipaments públics a l’estiu però no s’ha arribat a fer mai perquè a l’agost tanquen pràcticament tots”.

L’AUP proposa també preparar la ciutadana per al canvi climàtic i crear, a curt termini, més espais verds on hi hagi ombra i fonts. “Cal preparar Rubí perquè puguem sobreviure d’aquí als pròxims anys, quan es preveu un increment de les temperatures”.

L’AUP ha realitzat la roda de premsa a un parc de la Serreta per denunciar que, tot i comptar amb alguns arbres joves, “abans era un bosc ple de malesa que no s’utilitzava perquè era una zona abandonada. Es van tallar els arbres per fer un nou parc que ara en moltes zones és un desert de formigó o d’herba seca. Això és el que no s’ha de fer per gestionar la ciutat. Més verd i menys formigó”.

Segons Cañizar, no val amb petites jardineres decoratives, sinó que calen “cobertes verdes continues” a molts espais de la ciutats, com les pèrgoles de metall i fusta que hi ha a la rambla del Ferrocarril. “No pot ser que per anar a comprar a Rubí estiguis 5 o 10 minuts sense una sola ombra”, ha dit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.