L'AUP demanarà millorar el seguiment de mocions del Ple i valorar el risc d’inundació a Cova Solera

La formació vol un control efectiu de l'execució de les propostes

L'Alternativa d'Unitat Popular de Rubí (AUP) ha fet públic les propostes que demanarà al Ple municipal del 25 de juliol.

La primera moció que la formació vol tramitar és la de facilitar el seguiment i el control efectiu de les mocions proposades a l'Ajuntament. Actualment, les propostes serveixen perquè els regidors i els grups municipals puguin incorporar plans d'actuació en la ciutat. L'AUP va presentar més de 60 mocions durant l'anterior mandat, i es queixen que no existeix cap llei ni normativa municipal, que reguli amb prou grau de detall els procediments i terminis que han de regir l'exposició i el control del compliment dels acords municipals. Les solucions que suggereixen són habilitar un apartat a la web del consistori on apareguin totes les mocions presentades al Ple, informar trimestralment sobre l'execució de les mocions per part de l'equip de govern, i que a l'ordre del dia de les Comissions Informatives aparegui l'estat d'execució de les propostes aprovades trimestralment.

Per altra banda, l'AUP demanarà aturar temporalment la licitació de les obres del poliesportiu de Cova Solera i sol·licitarà a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) un informe d'idoneïtat tècnica sobre la ubicació prevista. La formació creu que pot ser un perill portar a terme aquesta construcció, ja que l'espai on es troba és considerat com a inundable, i la situació es pot agreujar pel canvi climàtic. El que proposen és que l'equip d'Ana María Martínez demani a l'ACA un informe tècnic sobre la idoneïtat tècnica d'executar les obres del 'Projecte Executiu de les pistes esportives de Cova Solera'. A més, instarà a la Generalitat de Catalunya a fer una millora de la biodiversitat de l'entorn i incloure a mitjà termini el tram Sud de la Riera i el torrent de les Abelles dins del 'Pla d'espais d'interès natural' en qualitat de 'Connector ecològic fluvial'.

Aquestes mocions dirigides al Ple del pròxim 25 de juliol, se sumen a les del PP de posar una estàtua en homenatge a Miguel Àngel Blanco i a la de Veïns per Rubí de pacificar l'avinguda de l'Estatut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.