L'AUP demanarà ajuts econòmics per a infants de Rubí fins als 17 anys

Aquests no discriminarien per la situació administrativa de la família i servirien per reduir "la burocràcia i l’assistencialisme"

Arran de l'informe publicat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental sobre el risc de pobresa infantil a la comarca i a la ciutat, l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) presentarà una moció en el pròxim ple municipal de gener per incrementar les eines que garanteixin els drets socials d’infants i adolescents de la ciutat. 

Des del partit alerten, tal com recull l'estudi del Consell Comarcal, que un 23% dels menors de 18 anys de Rubí es troben en situació de pobresa relativa en el 2020. Aquesta xifra, per sobre de la mitjana de la comarca i en creixement, és probablement conseqüència dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 i la crisi social i econòmica desencadenada. "Encara és més greu que un 10%, gairebé 1.700 dels infants i adolescents de Rubí, visquin en situació de pobresa extrema", assenyalen des de la formació a través d'un comunicat de premsa. 

Per aquest motiu, l'AUP demanarà en la pròxima sessió plenària iniciar una prova pilot amb ajudes econòmiques per a la infància, l’adolescència i les seves famílies per criteri econòmic, sense discriminació per situació administrativa, "incorporada dins el pressupost 2024".

Segons la formació, "es tractaria d’establir una renda municipal de suficiència per a infants fins als 17 anys en situació de vulnerabilitat socioeconòmica on la persona titular és la menor d’edat. Amb el fons es cobririen despeses que ara queden repartides en diferents ajudes, com el lleure, material escolar, formació, alimentació, roba o calçat. Les famílies rebrien, així, un import mensual per a aquestes despeses, que permetria autonomia en la seva gestió i, per tant, reduiria la burocràcia i l’assistencialisme". 

D'altra banda, també creuen convenieent prioritzar la redacció del nou Pla Local d'Infància i Adolescència 2023-2026, i que aquest compti amb la participació de les entitats, el consell de la infància i l’adolescència i la ciutadania en general.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació