L'AUP demanarà assolir un 7% d’habitatge públic de lloguer social a a ciutat en els pròxims 20 anys

Des de la formació municipal recorden que la manca d'habitatge públic afecta en les màfies de les ocupacions i els impagaments dels lloguers

La formació municipal de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) informa que presentarà en el pròxim ple municipal una moció per a un
pacte de ciutat per l’habitatge públic, per assolir de forma progressiva en els pròxims 20 anys, i d’acord amb el Pla Local d’Habitatge, un 7% d’habitatge públic de lloguer social a a ciutat.

També demanaran que PROURSA es reservi com a mínim un milió i mig d’euros  anuals durant els propers 15 anys per a inversions destinades a la construcció, expropiació, rehabilitació o compra d’habitatge per a lloguer d’ús o propietat pública i, alhora, acordar solucions d’emergència que permetin assolir un parc públic suficient d’allotjament de curt i mig termini abans de 5 anys, amb places suficients per atendre les necessitats detectades.

Segons explica el partit en un comunicat, la inversió a Rubí en construcció d’habitatge públic és escassa, "com ho ha sigut històricament en aquesta ciutat". Per aquest motiu reclament "accions consensuades, a mig i llarg termini, i dotades dels recursos suficients per tal d’assolir progressivament un parc d’habitatge dimensionat a les necessitats detectades pels propis serveis municipals i en els instruments de planificació de l’Ajuntament, com són el Pla Local d’Inclusió Social o el Pla Local d’Habitatge".

En aquest sentit, des de l'AUP recorden que la manca d’habitatge públic i l’increment dels preus del parc privat "té conseqüències greus que impacten en tota la població: creixent control de les màfies sobre les ocupacions, augment dels impagaments del lloguer o dels subministraments que generen conflictes en blocs de pisos, major sensellarisme, empitjorament de les condicionsde vida de les famílies per la pobresa, generació d’una despesa important estructural per a l’Ajuntament per tal de pagar lloguers". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.