L'AUP demanarà millorar el transport públic per anar als hospitals de Terrassa

La formació municipal presentarà una moció en el ple municipal per facilitar l'accés als hospitals de referència dels rubinencs

La formació municipal Alternativa d'Unitat Popular (AUP) presentarà una moció en el ple municipal d'aquest dijous per demanar transport directe per als rubinencs en autobús als dos hospitals de referència: Hospital de Terrassa i Hospital Mútua Terrassa, tant de dia com de nit. 

A més, des de l'AUP recorden que la conselleria de Salut ha descartat la construcció d'un hospital a Rubí, i el nou CUAP no disposa d'especialistes per atendre urgències pediàtriques i s'ha perdut el servei d'atenció nocturn de traumatologia, per la qual cosa molts pacients acaben sent derivats a l'Hospital de Terrassa durant el dia i, en horari nocturn, també a l’Hospital Mútua de Terrassa.

"No disposem de transport públic nocturn freqüent i continuat, i el transport públic diürn és insuficient (...) Actualment moltes persones opten per l’ús del cotxe pel preu del transport públic o la manca de transport suficient en determinats horaris o recorreguts. Cal tenir en compte, a més, que no tota la població disposa de vehicle privat per a poder efectuar aquests desplaçaments.", han dit a través d'un comunicat. 

En aquest sentit, la formació explica que en el 2016 ja es va aprovar una moció a iniciativa de Ciutadans, que va votar a favor PSC, PP i Veïns per Rubí per demanar a la Generalitat una línia de transport directa entre Rubí i l’Hospital de Terrassa. "Sembla que el govern actualment està pactant una millora en aquesta direcció de la línia B8", han avançat des de l'AUP.

Els exemples que ja s'han posat en marxa a Terrassa i Sant Cugat 

A més, posen com a exemple la targeta T-Hospital, que permet a les persones empadronades al municipi veí viatjar de forma gratuïta fins a l’Hospital de Terrassa.

També recorden l'Ajuntament de Sant Cugat o Ferrocarrils han anunciat recentment un acord per reduir el preu del bitllet als pensionistes que es desplacen a l'Hospital Mútua de Terrassa. 

Per tots aquests motius, el partit local demanarà estudiar noves possibilitats a Rubí per afavorir el desplaçament de la ciutadania als hospitals de Terrassa, ja sigui implementant un servei d'autobús nocturn al municipi veí, bitllets a preus reduïts, convenis amb el servei de taxis a preus acordats i subvencionats, o mitjançant altres fórmules. Esperen que l'estudi d'aquestes alternatives i la seva posada en marxa per part de l'Ajuntament de Rubí no superi l'any. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.