L'AUP demanarà millorar la connexió a peu entre el nucli urbà i les urbanitzacions

La formació municipal també dissenya un mapa amb les distàncies de la ciutat per promoure desplaçar-se caminant

El grup municipal de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) presentarà una moció en el pròxim ple municipal per millorar la connexió a peu entre les urbanitzacions i el centre de la ciutat. 

El partit polític se centra en el tres grans accessos a les urbanitzacions de Sant Muç i Castellnou, com són la carretera d’Ullastrell, el Camí Antic de Rubí i el Camí de Sant Muç . "D’aquestes tres rutes, l'única que compta amb il·luminació i vorera, tot i que no sempre en bon estat, és la carretera d’Ullastrell. Les altres dues vies suposen un enllaç més directe amb el centre però són estretes i no tenen ni espai per a vianants, ni il·luminació, ni espai per a ciclistes o vehicles de mobilitat personal", expliquen. 

Segons Nico Gibert, membre de la formació, per solucionar aquesta problemàtica caldria urbanitzar aquestes vies amb una vorera, carril bici segregat, il·luminació i reductors de velocitat per als vehicles. Tot i això, són conscients que aquestes actuacions comporten un temps llarg d'execució per part de l'Ajuntament de Rubí, ja que ha de fer expropiacions i licitacions, i lamenten que no s'hagi aprofitat la futura col·locació de fanals en el Camí Antic i en el de Sant Muç per posar un carril bici o una vorera. 

És per aquest motiu que demanen a l'Ajuntament i als seus tècnics, per posar solució a aquesta situació de forma més immediata, que escollin quina és la millor opció, "amb pintura viària", per crear un pas segur per als vianants. "Poder caminar de forma segura, tinguis l'edat que tinguis, i amb tranquil·litat. Això ara mateix és impossible", explica Gibert. 

En aquest sentit, des de l'AUP recorden que per anar des de l’ermita de Sant Muç al centre de la ciutat per camins segurs, es triga més d’una
hora, mentre que seguir la mateixa ruta "insegura" per carretera, com la que utilitzen els cotxes, implica poc més de 10 minuts caminant.

De fet, no és la primera vegada que partits i ciutadania proposen remodelar el Camí Antic de Rubí perquè els veïns puguin anar caminant des de la urbanització de Sant Muç fins a La Llana, ja que actualment fer-ho és un perill per la velocitat dels cotxes, que sovint no respecten el límit de velocitat, i per la falta de voreres i llum. Preguntats per aquesta qüestió, Betlem Cañizar, portaveu de l'AUP, afirma rotunda: "tothom està d'acord però ningú ho fa". 

D'altra banda, la formació municipal també ha dissenyat un mapa amb les distàncies de la ciutat per promoure els desplaçaments entre els principals equipaments caminant. Segons Marina Dolset, de l'AUP, aquest 'metrominut' que han elaborat evidencia que les distàncies en el nucli urbà no són tan grans com per no poder fer-les a peu. "Creiem que és una eina pedagògica i educativa que ajuda a què la gent vegi que és possible i sostenible". 

Ara, la formació repartirà per diferents punts de la ciutat aquest mapa en format butxaca perquè el puguin consultar fàcilment. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació