L'AUP demanarà noves mesures davant els problemes de convivència a Les Torres

La formació municipal considera necessari, "de forma temporal i excepcional", la presència fixa d’una parella de policies

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) presentarà una moció en el ple municipal del mes de juliol, que se celebrarà el pròxim dijous, en la qual proposen noves mesures de caire social i policial per revertir la situació del barri de Les Torres davant els problemes de convivència, incivisme i delinqüència. 

L'AUP considera necessari que, "de forma temporal i excepcional", hi hagi la presència fixa al barri d’una parella de policies, locals o de Mossos, "mentre no es redueixin les situacions conflictives". Davant el problema del consum i venda de drogues a la zona, creuen que cal intensificar la coordinació entre cossos policials amb les àrees de la Generalitat i l’Ajuntament "necessàries per a actuar en els casos de situacions d’exclusió social que s’hi puguin associar".

També recorden que els locals d'oci d'aquest barri s'han convertit en una font de conflictes veïnals i demanen "la reversió de la qualificació d'aquesta zona com a lloc d'oci nocturn", i que es rehabiliti una part dels Antics Cinemes per donar a l’equipament l'ús que decideixin els veïns.

A més, des del partit suggereixen implementar, com ja s'ha fet en altres municipis, un programa d’"escales actives" que permeti fer acompanyament, formació, mediació i assessorament a les escales veïnals quan es produeixin conflictes de convivència. 

La formació considera que seria positiu recuperar el mercat de segona mà periòdic al barri, "així com d’altres iniciatives que es puguin proposar i fomentin la relació i la xarxa veïnal", i incorporar l’escola Montessori al programa de Patis Oberts. 

Intensificar la intervenció socioeducativa en els espais on hi ha sovint conflictes relacionats amb el civisme i soroll, incrementar la freqüència dels serveis de neteja i crear una taula de treball al barri oberta a tota la població que hi viu, són altres de les propostes que l'AUP donarà a conèixer en el pròxim ple. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.