L'AUP demanarà al Ple més accions contra el risc d'incendi forestal

El grup municipal també presentarà una moció per refermar el rebuig del projecte de la MAT

Aquest dijous el grup municipal de l'AUP ha explicat en roda de premsa quines seran les seves mocions al Ple d'octubre. Per una banda, han establert fins a catorze acords per tal d'augmentar la prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions i per l'altre, en una segona moció, demanaran a l'Ajuntament que es posicioni (de nou) en contra del projecte de molta alta tensió (MAT) que Forestalia vol portar de l'Aragó a Rubí.

Des del partit han explicat que Rubí "és una bomba de rellotgeria" pel que fa als incendis, ja que, més de 1.200 hectàrees, un 36,5 % del terme municipal, són zones forestals (boscos, bosquines i matollars). També han afirmat que més 10.000 persones es troben en risc de perdre part del seu patrimoni, ja que viuen en contacte amb zones amb gran probabilitat d'incendi. Ester Gómez, regidora de l'AUP ha explicat que "moltes zones que eren antigament agrícoles ja no s'utilitzen i eren molt importants perquè feien de tallafocs naturals".

En aquest sentit, una de les propostes que porten és crear una mena de "ramat municipal" que sigui públic, en el que desenes de cabres i ovelles facin el seu recorregut per les zones rurals i d'aquesta manera el sotabosc que hi ha es convertiria en el seu menjar. "Transformaríem un perill públic en un bé públic" han mencionat des del partit.

En la moció també fan incisió en adoptar més mesures preventives com preparar un protocol específic d'evacuació per a les escoles, instituts i residències de gent gran o més manteniment a les franges perimetrals, i també en mesures informatives fent xerrades i feina de divulgació per les urbanitzacions.

Rebuig a la línia de Molta Alta Tensió

Fa unes setmanes el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha atorgat una Declaració d'Impacte Ambiental favorable als projectes de Forestalia, encarregada del projecte de la MAT. Ara resta rebre l'autorització prèvia del Ministeri i els informes de la Generalitat. Per aquest motiu, des de l'AUP demanaran en el pròxim Ple que es refermi el rebuig al projecte, que ja es va rebutjat per unanimitat fa dos anys, i el traçat de la nova Línia MAT i exigir la seva retirada immediata.

Des del grup municipal reclamen energies renovables i d'autosuficiència i han assegurat que si això no es frena políticament, són partidaris de lluitar-ho al carrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.