L'AUP demanarà suspendre les llicències per a cuines fantasma a Rubí

El grup municipal presentarà una altra moció amb ERC Rubí per aconseguir millores salarials per a les treballadores de les escoles bressol Sol Solet i Lluna

La formació municipal Alternativa d'Unitat Popular (AUP) demanarà en el ple municipal d'aquest dimarts 21 de desembre suspendre durant l’atorgament de llicències per les cuines i supermercats fantasma a Rubí, així com l’atorgament de llicències d’obres i l’admissió de comunicacions prèvies d’obres destinades a la instal·lació d’aquestes activitats. 

Des de l'AUP consideren que les cuines fantasma perjudiquen el petit comerç i els locals de restauració de la ciutat, "més enllà de la competència pels preus, del foment d’un consumisme ràpid i de baixa qualitat, de la precarització de llocs de feina aquí, de l’explotació de mà d’obra en tercers països o de la contaminació per la multiplicació del transport". 

Per aquest motiu, el grup municipal sol·licitarà que es faci l'Ajuntament suspengui les llicències a aquest nou model de negoci emergent durant un any, i estudiar com es pot regular la seva implantació per evitar molèsties als veïns.

"Al municipi veí de Sant Cugat ja s’han detectat tres suposats restaurants que, en realitat, serveixen menjar a domicili des de “dark kitchen” i que, com són de les mateixes empreses que dominen la distribució, surten els primers a les cerques de menjar per endur a Rubí de les principals aplicacions del sector", expliquen a través d'un comunicat. 

També sol·licitaran promocionar el repartiment de l’última milla en bicicletes i vehicles lleugers, com ja es fa a Ripollet i Sabadell, i ampliar-la més enllà del centre de la ciutat, i evitar la presència institucional i la publicitat posterior en les inauguracions de les empreses que fomenten aquesta economia "deslocalitzada, desarrelada i basada en les grans superfícies".

Per últim, des del grup municipal presentaran una segona moció conjuntament amb ERC Rubí per a la internalització de les escoles bressol, aconseguir millores salarials i renovació de les instal·lacions de l'escola Sol Solet. 

Cal tenir en compte que a la mateixa hora que se celebrarà el ple de desembre, les treballadores de les escoles Sol Solet i Lluna, han convocat una nova manifestació de protesta per reivindicar una pujada salarial, doble parella educativa, i el mateix salari que els professionals d'altres escoles bressols municipals. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.