L'AUP dubta de la viabilitat de l'Hospital de Rubí i opta per la recuperació de l'Hospital General

La formació fa una valoració negativa de la construcció del centre sanitari i denuncien la falta de comunicació per part de les administracions

L'Alternativa d'Unitat Popular ha fet una roda de premsa aquest dilluns 5 de febrer al CRAC per a parlar sobre la construcció de l'Hospital de Rubí. La portaveu de la formació, Marina Dolset, i altres tres integrants més han fet una valoració negativa de la construcció del centre sanitari i denuncien la falta de comunicació per part de les administracions sobre aquest procediment.

El grup municipal es queixa de la poca transparència cap a la ciutadania, cap a la resta de formacions polítiques i també a la coordinadora de Rubí Sanitat. Afirmen que tot el que saben sobre l'hospital és a través de la premsa i a compte gotes. Pensen que s'hauria de compartir amb els agents implicats la gestió d'aquest procés i haver-ho comunicat a l'anterior desembre quan les administracions van tenir una reunió amb la coordinadora.

L'AUP diu que la construcció del centre sanitari s'ha estès massa temps, i que alhora, s'ha estat finançant l'Hospital General de Catalunya amb 200 milions d'euros de rescat. Posen en relleu la proposta de què si és el cas que cal un hospital, es recuperés aquest. Creuen que està a un lloc estratègic, que ens estalviaríem els diners de la seva construcció i serà "molt més viable". A més, també denuncien que l'any 2022, l'exconseller Argimon va negar la idea de continuar amb el projecte, i tot just un any abans de les eleccions, es faci aquest anunci.

Des de la formació han fet diverses preguntes al Parlament de Catalunya a través de la CUP. Aquestes es basen a saber a què respon aquest canvi de criteri, quan serà la reunió del conseller de Salut amb Rubí Sanitat, per què s'ha descartat la recuperació de l'Hospital General de Catalunya, el pla del transport públic cap a aquesta nova infraestructura, ja que part de la població de les urbanitzacions li quedarà igual de lluny que l'Hospital de Terrassa; entre d'altres.

Fan una crida per a explicar el projecte el territori i quin tipus de plantejament es vol portar endavant. Volen que n'hi hagi proves diagnòstiques i urgències pediàtriques properes, i que es contracti personal sanitari nou sense moure'l d'altres hospitals.

Finalment, també han criticat que el Govern expressi públicament qui opta per un operador sense realitzar tan sols la licitació. Dolset ha conclòs afirmant que "si al final el model ha de ser concert, cosa l'AUP no està d'acord, no ha de ser amb grups com Mútua que tenen un mal historial" i que cal posar l'atenció primària com a objectiu primordial.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.