L'AUP presenta "L'Alternativa", un diari propi per "arribar a la ciutadania"

La revista té una tirada de 28.000 exemplars i se'n publicarà una cada sis mesos

"Feminitzem Rubí: una lluita de totes". És el titular del primer número de "L'Alternativa", revista ideada i elaborada per l'Alternativa d'Unitat Popular. Aquesta "nova eina de comunicació i informació", així l'ha definit Marina Dolset, membre de l'assemblea de l'AUP, té l'objectiu de fer arribar als rubinencs el pla de treball de la formació. "Moltes vegades les xarxes, les rodes de premsa i les mocions no ens serveixen per explicar tot allò que sabem sobre Rubí", ha explicat Dolcet.

La revista s'enviarà a totes les bústies de les llars de la ciutat en els pròxims dies. Són 28.000 exemplars impresos en paper reciclat de 23 pàgines cadascun. A l'interior, temàtiques socials com el feminisme, els equipaments públics de la ciutat o la problemàtica dels abocadors rubinencs. Dins el primer número també s'hi pot trobar una entrevista amb la responsable de comunicació de Rubí Acull i una secció de passatemps. 

"Creiem que és una oportunitat per analitzar temes d'actualitat profundament i amb una certa tranquil·litat", així ha resumit l'AUP el contingut de la publicació. Donar frescor als temes i destacar els aspectes d'imatge i disseny són dos dels objectius de "L'Alternativa", que es publicarà cada sis mesos.

La publicació en paper de "L'Alternativa" és una forma de complementar l'estratègia digital de l'AUP i arribar a gent "que no es mou en els mateixos cercles que nosaltres", tal com ha dit Eulàlia Formiguera, una de les impulsores. "Allò físic fa arribar un missatge que d'una altra manera és més difícil de fer arribar".

"L'Alternativa" va publicar un número zero, de prova, coincidint amb les eleccions municipals del passat maig. Ara començarà a aparèixer regularment. El segon número s'enviarà a les bústies de les llars cap al mes de juny.

El cost d'impressió i repartiment és d'uns 6.000 euros. "És un esforç econòmic important per l'AUP però creiem que val la pena", ha afirmat Dolset.