L'AUP presentarà una moció per incloure grups i artistes locals en els grans esdeveniments

Demanen un calendari cultural menys concentrat en els mesos i distribuït per la ciutat

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí informa que el ple municipal d'aquest dijous vinent, corresponent al mes de maig, presentarà una moció per incrementar el suport a la cultura local. 

La formació local no descarta cap esdeveniment de gran format, en referència a Los 40 Primavera Pop o el RRandom, però considera que cal posar l’èmfasi en la proximitat i el talent local, "així com la participació de les entitats en la programació del propi Ajuntament en moments clau com és la Festa Major".

Per aquest motiu, en el ple municipal sol·licitarà que es continuïn creant espais de debat i participació per donar suport a les iniciatives locals i incrementar la participació d’entitats en la gestió cultural de l’Ajuntament. També que s'incrementin les partides del pressupost 2023 destinades al foment de la cultura local i a equipaments com el Celler, l'Ateneu, museus, Biblioteca municipal, festes populars, etc., i alhora incloure grups i artistes locals en la programació de grans esdeveniments.

D'altra banda, des del partit creuen que cal consolidar un calendari d’activitats culturals anual, menys concentrat en els mesos de maig, juny i setembre, i amb la realització d’activitats de forma distribuïda per la ciutat.

La formació sol·licitarà a través d'aquesta moció revisar la sol·licitud i pagament de subvencions per facilitar la previsió dels recursos disponibles a les entitats locals. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.