L'AUP proposa crear una xarxa de punts liles quotidians

Els establiments que hi participessin en la xarxa tindrien un distintiu visible a l'entrada

El proper Ple municipal tindrà lloc el 23 de novembre, dos dies abans del 25N, dia internacional en contra de les violències masclistes. És en aquest context, que el grup municipal de l'AUP presentarà una moció per impulsar la creació de la Xarxa de punts liles quotidians del municipi, a la que es puguin adherir comerços, bars i restaurants, entitats, empreses en general i els equipaments municipals, inclòs el personal municipal que atén el públic en primera instància.

De crear-se aquesta xarxa, des de l'AUP expliquen en el text que els establiments que hi participessin tindrien un distintiu visible a l'entrada per tal que les persones que ho necessitin s'hi puguin adreçar. De fet, en altres municipis com Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat o Vilanova i la Geltrú, per formar part de la xarxa, les persones que es troben en contacte amb la ciutadania han realitzat una formació bàsica en violències masclistes.

La finalitat és que en tota la ciutat hi hagi persones que tinguin unes nocions bàsiques sobre què són les violències masclistes, com es pot ajudar una dona que expliqui una situació de violència masclista, i on se la pot derivar.

"Volem que els punts liles s'ampliïn més enllà de l'àmbit de l'oci nocturn i arribin a les places, carrers, equipaments i comerços", han afegit des del partit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.