L'AUP proposa un pla de treball centrat en l'habitatge, els serveis públics i l'emergència climàtica

Els anticapitalistes han presentat el seu pla d'acció pels pròxims quatre anys

La candidata a l'alcaldia de Rubí, Marina Dolset, ha presentat el document amb els objectius que vol dur a terme la formació, entre els quals destaquen el dret a l’habitatge, la recuperació dels serveis públics i l’emergència climàtica.

Els anticapitalistes han subratllat la necessitat de buscar noves maneres de promoure el lloguer social, suggerint la inversió d'almenys un milió d'euros anuals en la construcció, rehabilitació i adquisició d'habitatge públic, així com la possibilitat d'expropiar habitatges buits que pertanyen a grans propietaris.

Pel que fa als serveis públics, l'AUP vol recuperar la gestió de serveis com les escoles bressol, la neteja dels equipaments municipals i la gestió de l'aigua. També s'ha de garantir l'atenció 24 hores a les urgències socials i considerar l'ús de la targeta d'alimentació com a alternativa als bancs d'aliments.

Dolset ha mencionat també les mesures per fer front a l'emergència climàtica, a través de la creació de l'Agència Local de l'Energia. La millora de la connexió entre les urbanitzacions i el nucli urbà, la pacificació de l'avinguda de l'Estatut i la C-1413 són temes urgents per a la formació alternativa.

l'AUP vol redefinir equipaments com els Antics Cinemes, les Torres Massana i la Superson, així com crear una xarxa de centres cívics per estimular els barris i obrir una nova piscina pública amb preus assequibles. Sobre la seguretat, els anticapitalistes proposen augmentar el nombre d'educadors socials de carrer per canviar la percepció d'inseguretat a la ciutat.

Finalment, pel que fa al comerç i la indústria, l'AUP aposta per la implementació de la moneda social de Rubí per estimular la compra al comerç local, coordinar el calendari d'esdeveniments i fires per donar suport als botiguers locals i fomentar el cooperativisme.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.