Bargalló: "Ha estat sempre voluntat nostra i de l'Ajuntament acordar la construcció de l'Escola del Bosc"

El Conseller d'Educació ha visitat la ciutat i s'ha reunit amb l'AMPA del centre educatiu

 

 

El Conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat Rubí en un acte organitzat per Esquerra Republicana a la ciutat. Abans, però, i de manera independent a l'acte polític, s'ha reunit amb l'AMPA de l'Escola del Bosc a petició expressa dels pares i mares. 

 

"Ha estat sempre voluntat nostra i de l'Ajuntament acordar la construcció de l'Escola del Bosc", ha afirmat Bargalló i ha afegit que així ho ha fet saber a la comunitat educativa del centre amb la qual, a més, també es comptarà a l'hora d'elaborar el disseny del futur edifici.

 

Bargalló ha explicat que les 27 escoles que es duran a terme amb la partida pressupostària actual són aquelles de més urgència com, per exemple, un centre de Lleida dels quals els alumnes estan fent classe a l'Ajuntament del municipi. 

 

El Conseller ha explicat també que el fet que l'Ajuntament de Rubí s'hagi compromès a assumir el cost del projecte, accelerarà la construcció el futur edifici de l'Escola del Bosc: "Nosaltres ara no tenim diners per encarregar un projecte però si l'encarrega l'Ajuntament sí que ho podem fer". Un projecte que data de 2010 i que, ara mateix, s'ha de valorar si cal modificar-lo o refer-lo de nou.

 

Un cop es decideixi com serà aquest projecte, ha afirmat el Conseller, es podrà signar el conveni "en els propers mesos" i ha afegit que "quan arribes a un acord en matèria d'educació de fer una cosa, això es fa".

 

A Catalunya hi ha 400 construccions de centres educatius pendents de dur a terme. El projecte de l'Escola del Bosc pot suposar un cost de més de 4 milions d'euros.

 

L'educació per ERC

En la visita de Bargalló a Rubí, el Conseller s'ha reunit amb militants i simpatitzants d'Esquerra per parlar de les prioritats de la formació en matèria d'educació. Xavier Corbera, candidat d'ERC a Rubí, ha explicat que aquesta és una de les qüestions a les quals donen més valor des del partit, ja que "l'educació és la base en la qual se sustenta qualsevol societat i és la que garanteix un futur digne i amb llibertat".

 

Corbera també ha parlat de què "Rubí necessita un projecte educatiu de ciutat, que englobi tots els àmbits no només dins de l'escola" i que "els valors republicans d'escola moderna garanteixen sobretot la igualtat d'oportunitats i la lluita contra la segregació escolar que patim".

 

Per la seva banda, el Conseller Bargalló ha assenyalat la importància dels projectes educatius, tant del país, com de les escoles com de les ciutats: "La política educativa de ciutat és un dels elements fonamentals de la política comunitària".