Can Solà, l’estadi del 25 de Setembre i el Torrent de les Abelles, en el ple municipal d’agost

Els sistemes de reg i la denúncia per penjar estelades han estat altres temes que s’han exposat en el ple

Aquest dilluns s’ha celebrat el ple municipal de Rubí corresponent al mes d’agost, on s’han votat un vintena de tràmits. Entre ells, s’ha aprovat una modificació pressupostària per fer front a l’augment dels costos que suposarà la construcció d’un estadi de futbol i centre cívic per al club esportiu 25 de Setembre, que s’han incrementat per la crisi de preus.

Aquest canvi pressupostari per a un projecte que ronda els 3 milions d’euros, ha prosperat amb els vots favorables de l’equip de govern, format per PSC i En Comú Podem, Ciutadans i Veïns per Rubí. Esquerra i l’AUP s’han abstingut.

Durant el ple també s’ha aprovat una altra modificació pressupostària perquè l’Ajuntament arregli la part final del Torrent de les Abelles després que Europa hagi desestimat assumir el seu cost amb els fons Next Generation. L’equip de govern i Veïns per Rubí hi han votat a favor, mentre que ERC, Ciutadans i l’AUP s’han abstingut.

Un problema històric del veïnat de Can Solà

D’altra banda, durant la sessió plenària s’ha votat favorablement, i per unanimitat, la modificació del Pla General d’Ordenació en l’entorn del Pla Parcial de Can Solà. Es tracta d’una adaptació del planejament vigent que afecta un vial de la zona i que permetrà resoldre un problema històric del veïnat, que no podia fer determinades actuacions a les seves parcel·les.

El funcionament dels sistemes de reg i la denúncia per penjar estelades

Dos assumptes han centrat el torn de precs i preguntes. Per una banda els sistemes de reg a parcs i jardins de la ciutat i, de l’altra, la denúncia d’entitats independentistes per les multes interposades per la Policia local per penjar estelades a la plaça del Dr. Guardiet.

Segons Betlem Cañizar, portaveu de l’AUP, hi ha un “malbaratament” en el reg de jardins de la ciutat i els refugis climàtics amb fonts a diversos espais que ha creat l’Ajuntament de Rubí per combatre les darreres onades de calor són “insuficient”.
Pel que fa a les estelades, la portaveu dels anticapitalistes considera que l’Ajuntament “no tracta exactament tots els col·lectius i entitats”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el líder local dels republicans, Xavier Corbera, qui considera que aquestes actuacions policials tenen un “biaix ideològic” i ha demanat que es procuri la llibertat d’expressió.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha contestat a ambdós que l’espai del ple municipal “no és la via per resoldre” aquest tipus de qüestions, ja que es tracta d’un procediment administratiu.

Pel que fa al sistema de reg de zones verdes de la ciutat, Toni García, regidor de Veïns per Rubí, també ha insistit en el fet que no estan “optimitzats” i que sovint es rega en espais on ja no queda gespa o tot just quan ha plogut, per la qual cosa ha demanat quins són els criteris per racionalitzar l’ús de l’aigua.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha avançat que l’equip de govern està dissenyant un pla contra la sequera que es presentarà a la resta de partits la pròxima setmana i espera que ses pugui considerar en el ple municipal de setembre, que tindrà lloc l’últim dijous del mes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.