Cantada de nadales per reclamar la llibertat dels presos polítics

L'acte "Nadales per la llibertat" ha congregat un centenar de persones davant l'Ajuntament

Un centenar de persones s'ha concentrat davant l'Ajuntament de Rubí per cantar nadales a favor de l'alliberament dels presos polítics catalans. L'Obrador Coral ha sigut l'encarregada d'interpretar cançons nadalenques davant dels assistents. L'acte, organitzat per les seccions locals rubinenques d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha tingut lloc avui 16 de desembre a les 19.00 h.

La concentració ha començat amb la lectura d'una carta des de la presó de Lledoners de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural. Just després, la coral rubinenca ha cantat nadales tradicionals com ara "Fum, fum, fum", "Les dotze van tocant", "L'àngel i els pastors" o "L'arbre de Nadal". L'acte s'ha celebrat en dia 16 precisament per commemorar la data de l'empresonament de Cuixart i de Jordi Sánchez, president de l'ANC entre 2015 i 2017. "Els Jordis" són a la presó des del 16 d'octubre de 2017.  

Per concloure la cantada, els assistents han entonat conjuntament l'adaptació dedicada als presos polítics de la nadala "Quan somrius" i l'himne de Catalunya, "Els Segadors".