Carles Aluju, nou Síndic de Greuges de Rubí

El ple municipal fa oficial el nomenament d’aquesta figura, vacant des del 2020

El ple municipal de Rubí corresponent al mes d’octubre ha fet oficial el nomenament del nou Síndic de Greuges, Carles Aluju, rubinenc, periodista i expert en coaching.  Actualment és cap de comunicació de l’entitat municipal descentralitzada de Bellaterra i ha treballat com a voluntari en projectes de responsabilitat social corporativa.

Tots els grups municipals han valorat de forma positiva el nou nomenament i la professionalització d’aquesta figura, que tindrà oficina a la biblioteca municipal i una remuneració. Cal recordar que des de fa dos anys, i després de la renuncia de Milagros Calleja, la ciutat no tenia síndic local de greuges i les queixes de la ciutadania s’havien de traslladar a la Sindicatura de Catalunya.

Carles Aluju acompanyat de Milagros Calleja, anterior síndica, al ple municipal d'octubre.

Carles Aluju acompanyat de Milagros Calleja, anterior síndica, al ple municipal d'octubre.

Aluju ha agraït la “complicitat” i unanimitat dels vots de tots els partits polítics a la seva candidatura, i ha destacat la labor de l’anterior síndica. També ha tingut paraules de gratitud per als síndics predecessors a la ciutat, “espero ser un digne hereu”, i per a la resta de candidats que es van presentar en el procés de selecció: Jordi Díez, Ingrid Llorens i Maria José Quintana.

El nou síndic ha expressat “felicitat” i alhora “responsabilitat” per aquest nou càrrec. “Els meus dos grans compromisos que adquireixo amb la ciutadania de Rubí són escoltar i acompanyar”.

També ha fet una crida a les entitats i ciutadans que considerin que l’Ajuntament de Rubí “no ho ha fet bé” i ha assegurat que estirarà del fil de cada queixa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.